Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Sambata 30 Mai 2020 - 9026 vizitatori azi
Ghid esential pentru pacientele cu cancer ovarian.

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC),in parteneriat cuRoche Romania, lanseaza astazi un ghid esentialpentru pacientele cu cancer ovarian. Prin intermediul filialelor FABC, materialul va fi distribuit in sectiile de oncologie ale spitalelor din tara, de indata ce acest lucru va fi posibil dar va fi disponibil si in varianta electronica, pe  www.invingemcancerul.ro.

In fiecare an, la nivel global, 230.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer ovarian. Cancerul ovarian este boala cu cea mai mica rata de supravietuire dintre toate cancerele feminine. In 2035, medicii specialisti estimeaza ca, la nivel mondial, numarul de cazuri noi de cancer ovarian va fi cu 55% mai mare, iar numarul de decese cauzate de aceasta boala cu 70% mai mare[1]. In Romania, potrivit datelor Globocan[2], 1.800 de femei sunt diagnosticate anual cu aceasta boala, iar peste jumatate dintre ele pierd lupta cu boala.

Ghidul "Cancerul Ovarian - Ghidul pacientei"leexplicapacientelorcu cancer ovarian care sunt pasii cepot urma, din punct de vedere medical, de la aparitia primelor simptome pana la stabilirea, de catre medic, a tratamentului necesar. Informatiile din acest ghid prezinta pe limba pacientelor investigatiile ce trebuie efectuate pentru stabilirea diagnosticului, pornind de la suspiciunea initiala, stadializarea bolii si tipul de tratament potrivit fiecarei paciente.

"Medicina moderna centrata pe pacient inseamna si informarea corecta asupra etapelor prin care pacientele pot trece, de la aparitia primelor simptome pana la stabilirea, de catre medic, a tratamentului in cancerul ovarian. Un pacient informat este un pacient mai puternic, mai ales in aceasta perioada, ceea ce ne ajuta sa gestionam mai bine intreaga gama de ingrijiri pentru aceasta afectiune ",a completat Conf. Dr Dana Lucia Stanculeanu, medic primar Oncologie Medicala la Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu", Bucuresti.

"Prin acest ghid, vrem sa le transmitem pacientelor cu cancer ovarian ca nu sunt singure in lupta cu aceasta boala. Exista solutii pentru a lupta cu cancerul ovarian, iar discutia cu medicul, psihologul sau alte paciente care au trecut prin aceasta experienta pot avea un impact major in bine pentru starea generala a femeilor cu acest diagnostic", adaugaDr. Gabriela Saulea, Coordonator Programe Medicale, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania.

# # #

 

Despre FABC

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a fost infiintata in anul 2005 din necesitatea ca toti cei care lupta impotriva cancerului sa devina o forta cu o voce puternica. FABC este interfata dintre organizatiile membre si institutiile statului, institutiile europene implicate in sanatate, precum si organizatiile europene si internationale similare. FABC numara peste 75.000 de membri in intreaga tara, pacienti, supravietuitori si voluntari. FABC este o federatie formata din 26 asociatii care activeaza pe plan local, la nivelul judetelor. Misiunea FABC este de a face lobby si advocacy activ pentru promovarea, respectarea si garantarea drepturilor pacientilor cu cancer, implementarea masurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati: www.fabc.ro

 


Despre Roche

Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice si de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a imbunatati viata oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice si Diagnostic au transformat Roche in lider global al medicinii personalizate, o strategie care isi propune sa ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, in cele mai bune conditii posibile.     

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofera medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infectioase, oftalmologiei si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial in diagnosticul in vitro si in diagnosticul histologic al cancerului, precum si pionier in managementul diabetului. Fondata in 1896, compania Roche este in permanenta in cautarea celor mai bune solutii pentru prevenirea, diagnosticarea si tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabilain societate. 30 de medicamente dezvoltate de Roche - printre care antibiotice, medicamente impotriva malariei si chimioterapice - sunt pe Lista Medicamentelor Esentiale elaborata de Organizatia Mondiala a Sanatatii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscuta opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa accesati www.roche.ro

Departamentul de Comunicare al Roche Romania: andrei.vlad@roche.com, 0728292664[1]World Ovarian Cancer Coalition, https://ovariancancerday.org/

[2]International Agency forResearch on Cancer, Globocan 2018,  https://gco.iarc.fr/

0 comentarii763 vizualizări08 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0