Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Luni 19 Aprilie 2021 - 14587
Cancerul de vezica urinara pe intelesul tuturor.

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC), cu sprijinul Roche Romania, a realizat un video animat care sa ajute persoanele care sufera de cancer de vezica urinara, dar si pe familiile lor, sa inteleaga mai bine boala.

Animatia prezinta: semnele si simptomele bolii, investigatiile necesare pentru diagnostic, stadiile acestui tip de cancer si tratamentele aferente, analizele necesare pentru monitorizarea bolii, dar si surse credibile de informare.

In Romania, peste 18.000 persoane sufera de carcinom urotelial (cancer de vezica urinara). Aceasta boala afecteaza in proportie de 80% barbati, iar60% din cazuri se inregistreaza la persoanele cu varstade peste 65 de ani.

Diagnosticul de cancer de vezica urinara nu mai inseamna condamnare la moarte. Pana acum, tratamentul a fostlimitat la chimioterapie, dar ultimii ani au adus o sansa reala pentru acesti pacienti, odata cu dezvoltarea imunoterapiei.

 

Factorii de riscpentruaparitiacancerului de vezicaurinarainclud: fumatul,expunerea la locul de munca la factori cancerigeni[1], infectiile urinare, pietrele la rinichi, iritatiile cronice ale vezicii, istoricul familial, stilul de viata si alimentatie. [1] Codul European Impotriva cancerului.https://cancer-code-europe.iarc.fr/index.php/ro/12-modalitati/poluanti/646-poluanti-caseta/3400-caseta-7-amine-aromatice

0 comentarii4627 vizualizări07 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0