Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Luni 19 Aprilie 2021 - 14587
Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, cel mai performant spital Covid din Romania.

Rata vindecarii pacientilor aflati in stare critica, mult peste media nationala.  In urma unei evaluari recent realizate la nivel national de catre Ministerul Sanatatii, care a avut in vedere o serie de indicatori specifici, Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj-Napoca se claseaza pe primul loc in Romania in ceea ce priveste rezultatele obtinute in tratarea pacientilor infectati cu virusul Sars-Cov-2.

In cadrul analizei, unul dintre cei mai importanti indicatori avuti in vedere a fost cel legat de rata vindecarii pacientilor internati in spital, in stare grava. Astfel, pana in acest moment au fost inregistrate 3.486 de vindecari din totalul celor 3.550 de pacienti internati cu Covid in cadrul Spitalului de Boli Infectioase din Cluj. Rezulta, astfel, o rata de vindecare a pacientilor in stare critica, mai mult decat dubla comparativ cu media nationala.

 

Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj: "Performantele acestor adevarati eroi clujeni ai zilelor noastre sunt cu adevarat exceptionale si pentru acest lucru le multumesc. In ce priveste Consiliul Judetean, am urmarit sa le fim aproape si sa le usuram munca, dovada stand cele 26 de milioane de lei pe care le-am investit in ultimii patru ani in aparatura si in imbunatatirea infrastructurii Spitalului de Boli Infectioase".

 

 In prezent, Spitalul de Boli Infectioase dispune de 192 de paturi destinate pacientilor infectati cu Covid, din care 20 la Terapie Intensiva.

In ceea ce priveste stabilirea diagnosticului de sindrom respirator acut sever determinat de noul coronavirus, si laboratorul specializat din cadrul spitalului functioneaza la capacitate maxima, numarul de teste realizate fiind de circa 450 de teste RT-PCR/zi, atat pentru pacientii internati, cat si pentru cei care efectueaza testul la cerere.

 

 

Biroul de presa

22 octombrie 2020 

0 comentarii2835 vizualizări22 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0