Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Miercuri 14 Aprilie 2021 - 14587
Ce afectiuni pot fi tratate la cabinetul de oftalmologie?

In cadrul unei clinici de oftalmologie Bistrita, pot fi investigate afectiuni cum ar fi viciile de refractie iar aici amintim miopia, hipermetropia sau astigmatismul; dar si diferite infectii si inflamatii oculare (iridociclite, conjunctivite, episclerite, blefarite), cataracta, glaucom, chalazioane, plus multe alte afectiuni oculare.

Exista mai multe semne ca ar fi necesar ca pacientii sa fie consultati de catre un oftalmolog Bistrita, iar aici amintim durerile oculare, diplopia, cefaleea, lacrimarea ochilor, secretiile patologice, ochii rosii, mancarimea ochilor, vederea incetosata, scaderea acuitatii vizuale, senzatia de disconfort persistent la nivelul ochilor, formatiuni la nivelul pleoapelor.

Cand este necesar consultul oftalmologic?

Se spune ca adultii care au varsta de pana la 55 de ani, ar trebui sa se prezinte la cabinetul unui oftalmolog odata la 2-3 ani, iar cei care au depasit aceasta varsta, in fiecare an. Cu siguranta insa, si cei care au mai putin de 55 de ani se pot programa mai des (chiar anual) la consultul oftalmologic.

In urmatoarele randuri, veti putea descoperi in ce consta un consult oftalmologic, pentru a sti la ce sa va asteptati atunci cand veti vizita pentru prima data cabinetul unui medic oftalmolog:

  • Anamneza: discutia dintre medic si pacient, astfel incat medicul sa afle care sunt motivele datorita caruia pacientul a dorit consultul. Aici medicul poate afla despre antecedentele patologice ale pacientului.

  • Testarea acuitatii vizuale: in aceasta etapa se efectueaza un test de vedere pentru distanta si aproape, la fiecare ochi separat.

  • Examinare a mobilitatii oculare.

  • Biomicroscopia: se realizeaza cu scopul de a examina partea anterioara al globului ocular (conjunctiva, corneea, sclera, irisul, cristalinul).

  • Autorefractometria: are ca scop masurarea dioptriilor.

  • Masurarea tensiunii interoculare: se realizeaza in vederea depistarii cat mai devreme a glaucomul, sau pentru a monitoriza pacientii care deja au fost diagnosticati cu aceasta afectiune.

  • Analiza retinei, a vaselor de sange si totodata analiza nervului optic.

  • Stabilirea diagnosticului, a conduitei terapeutice si prescrierea ochelarilor.

Asadar, in acest fel se desfasoara un control oftalmologic, care trebuie efectuat, dupa cum spuneam, anual, de catre adultii de peste 55 de ani, si odata la 2-3 ani (sau chiar mai des) de catre adultii mai tineri de 55 de ani.


Articol redactat de SEO365.ro

0 comentarii1183 vizualizări26 februarie 2021
rss 2.0
rss 2.0