Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Luni 20 Mai 2024 - 14587
Cea mai inovatoare metoda de contraceptie intrauterina este acum in Romania.

Steriletul IUB Ballerine, cea mai noua si inovatoare metoda de contraceptie intrauterina, este acum disponibil si in Romania. Steriletul este non-hormonal, este primul si singurul in forma de sfera - ceea ce inseamna ca se adapteaza fiziologic la forma uterului - si este 99% eficient.

 IUB (IntraUterine Ball) Ballerine are o serie de avantaje. In primul rand, nu contine hormoni. Acesta este un avantaj extrem de important in cazul multor femei care ar vrea sa aleaga acest tip de metoda contraceptiva, dar se feresc de tratamente hormonale si de efectele adverse pe care ele le aduc. "Ballerine functioneaza dupa aceleasi principii ca alte dispozitive contraceptive intrauterine care au in componenta lor cupru si nu contin hormoni. Mai exact, de indata ce este introdus in uter, elibereaza cantitati mici de cupru pentru a impiedica in mod continuu aparitia unei sarcini.", spune prof. dr. Claudia Mehedintu, medic ginecolog.

 

Forma si dimensiune. IUB Ballerine are forma de sfera, deci este diferit de toate celelalte dispozitive care au forma literei "T", si se adapteaza usor corpului femeii. Dintre toate steriletele existente pe piata, acesta are cel mai mic diametru - 15 mm. Datorita formei 3D si a celei mai mici dimensiuni, Ballerine nu raneste, nu perforeaza si nu irita.

 

Materiale de calitate. Este realizat din materiale de inalta calitate: cupru pur si nitinol, din care se realizeaza si stenturile coronariene.

 

Este potrivit pentru toate varstele, inclusiv pentru femeile tinere care nu au fost insarcinate. Fertilitatea este reinstaurata imediat dupa inlaturare. Nu afecteaza libidoul, ovulatia si nici nu ingrasa.

 

Are o eficienta de peste 99% in prevenirea sarcinii, dar si o durata de viata de pana la cinci ani. 

 

"Ballerine poate fi inserat doar de catre medicul ginecolog dupa o consultatie si alte investigatii prealabile. Medicul masoara uterul pacientei si insereaza steriletul preincarcat in cel mai subtire tub de insertie. IUB Ballerine isi gaseste pozitia ideala si ramane in interiorul uterului.", spune doctor Diana Mihai, medic ginecolog.

Dispozitivul nu poate fi folosit de femeile insarcinate, de cele care au o forma anormala a uterului, sufera de afectiuni ale colului uterin sau au alergie la unul dintre materialele componente.

Cum a aparut steriletul IUB Ballerine

Steriletul IUB Ballerine este creat de compania de tehnologie medicala OCON Healthcare.

"Principala dezbatere in jurul contraceptiei este ceea ce obtineti vs. pretul pe care il platiti. De exemplu, pretul pentru pilulele contraceptive orale este foarte mare, dar femeile au fost nevoite sa accepte acest lucru - ca sa nu mai vorbim de complicatiile de sanatate care pot aparea de ani de zile, deoarece nu a existat o optiune mai buna. Nu este cazul. Femeile nu trebuie sa faca compromisuri asupra sanatatii lor si nevoile lor nu ar trebui sa fie trecute cu vederea in favoarea modului conservator de a face lucrurile. Dimpotriva. Este important accesul la optiuni contraceptive eficiente si accesibile care sa le puna nevoile pe primul loc si sa nu le afecteze viata de zi cu zi. Acest lucru este demonstrat prin utilizarea IUB Ballerine.", spune dr. Ilan Baram, fondator si director medical la OCON Healthcare.

Medicul ginecolog si directorul medical al companiei OCON Healthcare din Israel, Ilan Baram, este cel care a inventat steriletul Ballerine ca o alternativa la steriletele rigide in forma literei "T". Doctorul a vrut sa creeze un dispozitiv intrauterin care sa ofere mai mult confort femeilor si sa aiba un grad de siguranta mai ridicat, deci riscul unei pozitionari gresite sa poata fi mult redus.

"De ce aceasta forma sferica? Mult timp, uterul a fost privit ca un triunghi plat si s-a considerat ca un sterilet in forma literei "T" s-ar potrivi perfect. De fapt, in realitate, uterul este o cavitate tridimensionala care se contracta constant. Odata inserat, steriletul traditional poate fi prost pozitionat si aproximativ 70% dintre femei acuza dureri si sangerari abundente. De aceea, ne-am gandit la o forma care sa reduca aceste riscuri, iar alegerea a fost perfecta."

De altfel, a contat foarte mult si tipul de material ales pentru IUB Ballerine. Dispozitivul este realizat din perle de cupru pur dispuse pe un fir flexibil din nitinol.

 

Pana la sfarsitul anului 2020, peste 100.000 de femei din 30 de tari au folosit IUB Ballerine.  Mai multe detalii despre acest dispozitiv de contraceptie intrauterina poti citi aici.

 

In Romania, steriletul IUB Ballerine are ca unic importator si distribuitor compania  DuX Md Pharma Solutions.

0 comentarii3248 vizualizări13 iulie 2021




rss 2.0
rss 2.0