Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Vineri 03 Mai 2024 - 14587
Capsunile, rosiile si berea fara alcool, alimente care contribuie la hidratarea organismului.

Apa este esentiala pentru organism si pentru ca acesta sa poata functiona optim, este recomandat consumul de lichide dar si de alimente cu un continut ridicat de apa. Insa de ce este atat de importanta hidratarea? Consumand o cantitate suficienta de apa, pielea si parul isi pastreaza stralucirea si sanatatea, in plus, poate contribui la prevenirea bolilor si imbunatateste starea generala de sanatate a organismului. Apa poate avea un efect pozitiv asupra sistemului cognitiv, poate stabiliza emotiile si chiar poate combate anxietatea. Totodata, corpul depinde de apa pentru a-si mentine temperatura, pentru a elimina toxinele si pentru a lubrifia articulatiile si nu in ultimul rand, pentru a supravietui.

 

3 alimente care mentin organismul hidratat

Capsunile

Capsunile au un continut de peste 90% apa, vitamina C si antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi. De asemenea, sunt bogate in fibre si sarace in calorii, o cana de capsuni proaspete are doar 49 de calorii, aproximativ 150 la suta din vitamina C zilnica, 3 grame de fibre, fier, vitamina B6, acid folic si magneziu.

Rosiile

Rosiile contin aproximativ 95% apa si sunt excelente pentru hidratarea organismului. Indiferent de sortiment, rosiile sunt o sursa buna de vitamina A, importanta pentru mentinerea sanatatii pielii, a ochilor si a sistemului imunitar. In plus, contin vitamina C, antioxidanti si licopen, un carotenoid responsabil pentru culoarea rosie caracteristica.

Berea fara alcool

Berea contine apa in proportie de peste 90%, iar datorita ingredientelor naturale din care este fabricata, cereale, hamei si drojdie, este considerata o bautura aliment si poate fi integrata intr-un stil de viata sanatos. De asemenea, berea fara alcool contine carbohidrati, sodiu si apa, elemente importante pentru recuperare dupa activitatea fizica. Consumata cu moderatie, berea poate ajuta si la restabilirea echilibrului de minerale din organism, datorita aminoacizilor, antioxidantilor, mineralelor si vitaminelor de tip B.  

"Apa este cea mai buna solutie pentru a ramane hidratat, insa si alte bauturi si alimente pot contribui la rehidratarea corpului. Sucurile de fructe si legume, laptele, ceaiurile din plante si chiar berea fara alcool pot fi optiuni viabile. Berea fara alcool este totodata o sursa importanta de minerale, vitamine si antioxidanti, avand un nivel caloric redus, de doar 105 calorii intr-un pahar de 250 ml", spune dr. Corina Zugravu, Presedinte Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Beneficiile hidratarii corespunzatoare

  • Apa ajuta la pierderea in greutate - apa stimuleaza metabolismul, ceea ce poate ajuta in procesul de slabire. De asemenea, mentine senzatia de satietate, prevenind astfel supraalimentarea.
  • Apa previne constipatia - desi consumul de alimente bogate in fibre imbunatateste digestia, aceasta nu este singura modalitate de a preveni constipatia. Pentru un tranzit intestinal bun, consumul de lichide poate fi la fel de benefic. In plus, pe masura ce apa ajuta la digerarea alimentelor, contribuie totodata si la absorbirea nutrientilor, vitaminelor si mineralelor.
  • Hidratarea mentine creierul in stare optima - pentru o acuratete a sistemului cognitiv, creierul are si el nevoie de hidratare corespunzatoare. Lipsa hidratarii adecvate va conduce inevitabil la o lipsa de concentrare si epuizare.

 

*****

 

Despre Centrul de Studii despre Bere Sanatate si Nutritie

 Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie este o entitate cu caracter stiintific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina - Aurelia Zugravu, lector universitar in cadrul UMF "Dr. Carol Davila", careia ii revine si calitatea de Presedinte in cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, dr. Alin Popescu, medic primar in medicina sportiva si consultant in probleme de nutritie, detinand calitatea de Secretar general, si dr. Mihaela Begea, doctor in stiinte ingineresti.

 Infiintat in luna decembrie a anului 2011 si lansat oficial in data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii stiintifice si diseminarea informatiilor in domeniu in randul comunitatii medicale si a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetarii de la noi din tara, Centrul finanteaza anual studii de cercetare in

domeniu, sub forma de burse acordate studentilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de varsta. Toate detaliile privind structura si componenta Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie pot fi gasite la adresa:

www.beresanatatenutritie.ro.

 

 

Pentru mai multe informatii:

Catalina Ciobanu

The Public Advisors

E-mail: catalina.ciobanu@publicadvisors.ro

0 comentarii3430 vizualizări24 mai 2022




rss 2.0
rss 2.0