Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Miercuri 15 Iulie 2020 - 16850 vizitatori azi
Testul cartonaselor-test de risc cardiovascular.

Romania se afla pe al treilea loc in lume in privinta numarului de decese cauzate de boli cardiovasculare, unul din trei romani murind din aceasta cauza, potrivit studiilor.

Potrivit Fundatiei Romane a Inimii, 62 la suta din decesele din Romania au drept cauza boli cardiovasculare, fumatul, obezitatea, colesterolul crescut, sedentarismul, stresul, dar si ereditatea numarandu-se printre factorii de risc.

De exemplu, fumatul creste riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare de pana la patru ori, iar expunerea nefumatorilor la fum este la fel de nociva, spun specialistii. De asemenea, acestia recomanda cel putin o jumatate de ora de exercitii fizice pe zi, 2 L / zi de apa plata si cruditati in proportie de 80% din alimentatia zilnica.

Barbatii sunt mai predispusi la boli cardiovasculare dupa varsta de 45 de ani, iar femeile in jur de 55 de ani, dupa instalarea menopauzei.

"A controla riscul cardiovascular inseamna sa poti prelungi speranta de viata cu cel putin zece ani", a explicat presedintele Fundatiei Romane a Inimii, prof. dr. Dan Gaita, la lansarea campaniei "SOS Cardio - Atentie, risc cardiovascular!". 

 TESTUL CARTONASELOR  - TEST RISC CARDIOVASCULAR


http://www.soscardio.ro/campanie/test-risc-cardiovascular

0 comentarii2604 vizualizări09 noiembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0