Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Duminica 12 Iulie 2020 - 3670 vizitatori azi
Zilele Medicale Bistritene, o reuniune de nivel international in municipiul nostru.(60 de poze)

Pe parcursul a 3 zile, hotelul Ozana din municipiul Bistrita a gazduit o reuniune de comunicate stiintifice, referate si prezentari medicale de mare actualitate realizate de catre medici bistriteni, clujeni si mureseni. Zilele Medicale Bistritene aflate la editia a doua s-au constituit intr-un veritabil punct de atractie pentru medicii din Bistrita-Nasaud dar si din Transilvania fiind prezenti sute de specialisti dornici sa vada prezentarile si disertatiile celor mai renumiti si apreciati medici din centrele universitare Cluj-Napoca si Targu-Mures alaturi de medici cu renume din Bistrita.

In ultima zi, manifestarea s-a bucurat de prezenta presedintelui Colegiului Medicilor din Romania, prof. dr. Vasile Astarastoae care a prezentat situatia reala dar dramatica a medicinei romanesti, a medicilor, a sistemului sanitar in general dar si a problemelor din relatia medic-pacient, majoritatea intretinute artificial de catre fostii si actualii guvernanti. Doctorul Astarastoae a subliniat calitatea invatamantului romanesc medical, a specialistilor de la Bistrita, Cluj-Napoca si Targu Mures si a demontat o serie de neadevaruri spuse la adresa cadrelor medicale si a medicilor la modul general, de presa nationala.

Ca o concluzie a Zilelor Medicale Bistritene, cei prezenti la finalul sedintelor si seminariilor prezentate au subliniat nivelul inalt si tinuta de exceptie a informatiilor medicale relevate in premiera la Bistrita dar si buna organizare a evenimentului de care s-a ocupat Colegiului Medicilor bistriteni condus de doctorul cardiolog Danut Cocoi evident ca alaturi de colegii din Comitetul Director dar si de reprezentantii Asociatiilor Medicilor de Familie, ai Colegiul Stomatologilor BN si ai Clubului Rotary-Nosa.

Zilele Medicale Bistritene chiar la finalul lor constituie de pe acum o mare atractie pentru editia cu numarul 3 de la anul, deoarece medicii prezenti, cateva sute, si-au exprimat interesul de-a mai vedea la Bistrita o reuniune medicala de nivel international pregatita si organizata la cele mai inalte standarde, asa cum a fost cea de acum.

 

 

Marius Chiuzan.

0 comentarii2702 vizualizări21 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0