Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Marti 19 Martie 2024 - 14587
Vremea pepenilor! Pofta buna!

S-a umplut orasul de pepeni mari, adusi de peste tot si imbiind trecatorii cu dimensiunile lor generoase. Caldura de afara si aglomeratia specifica verii de la malul marii - intensifica nivelul de acidoza interioara din fiecare din noi. Am aflat cu totii ca suntem intr-o stare de acidoza limfatica cronica, organismele noastre fiind impregnate de reziduuri toxice in cantitati impresionante. Corpul, in marea lui intelepciune si stiinta interioara, incearca sa neutralizeze aceste toxine (atunci cand nu le poate elimina eficient pe caile naturale - rinichi, intestine, menstra, uneori piele) prin intermediul grasimilor.

Asadar, cu totii purtam depozite de grasimi de dimensiuni variabile in corpul nostru, proportionale cu cantitatea de reziduuri pe care organismul nu a putut-o elimina. Inclusiv persoanele foarte slabe pot avea celulita, adica depuneri de grasimi ca niste cocoloase, care inglobeaza in ele reziduuri acide ce nu pot fi altfel eliminate.  
Pepenii sunt fructele verii ce ne vin in ajutor in intregul proces de detoxifiere interioara si dezacidifiere. Dintre toate fructele, pepenii sunt cei mai alcalini si cu continutul cel mai crescut in apa. De aceea, pe langa alcalinizare, ei realizeaza si o re-hidratare a tesuturilor si intregului organism.
Datorita continutului crescut de apa, intensifica si filtrarea/eliminarea prin rinichi a multor reziduuri din corp, si pun in miscare limfa organismului (prin substantele anti-oxidante pe care le contin). Zaharul simplu din pepeni - numit fructoza - este hrana principala a celulelor nervoase si ficatului, dar si combustibilul preferat al tuturor celulelor din corp.
Cand mancati un pepene dulce sau zemos - toate miliardele de celule din corpul omenesc se vor simti ca in Rai!
Un zambet urias apare pe fata celui care savureaza un pepene zemos intr-o zi torida de vara!
 
 
Altceva mai bun nici nu si-ar putea dori masina noastra biologica - corpul nostru!
O cura de pepene (consum exclusiv de pepene, fara altceva) - poate dura intre 1 zi si pana la 7 zile - pentru curajosi si temerari pana la 40 zile!
Cura de pepene presupune detoxifiere intensiva si posibilitatea aparitiei semnelor tip "eliminare" - de la dureri de spate/rinichi, si pana la stari tip ameteala, amorteli si furnicaturi la diferite nivele, dureri abdominale si dureri de stomac (eliminari de acizi din mucoasa stomacului) si chiar aparitia de carii dentare sau caderea parului (la curele foarte lungi - pentru ca pepenele stimuleaza eliminarile masive si rapide de acizi dintre celule - iar rinichii nu sunt in stare sa-i scoata la exterior).
Asadar, o cura de pepene se face atata timp cat se simte confortabil fiecare persoana.
Daca merge o zi - este foarte bine.
La fel de bine si 3 zile.
La fel de bine si 7 zile sau mai multe.
Daca apar senzatii tip disconfort, de orice fel - consumati alte alimente, tip legume crude sau gatite si disconfortul dispare - la fel cum a aparut.  
Continuati sa consumati pepeni vara intreaga - puteti sa faceti masa de dimineata si chiar cea de pranz doar cu pepene (verde sau galben - dupa placere, dorinta si gust).
Veti ajuta imens organismul dv in eforturile lui de detoxifiere - indiferent ce varianta de consum alegeti.
Si diabeticii pot consuma pepene verde - 1-2 felii pe zi - fara nici o grija pentru cresterea glicemiei - am verificat de multe ori si fructele proaspete si zemoase NU cresc glicemia (dusmanul cel mai mare al glicemiei tot painea ramane, indiferent ca este alba, integrala, de regim sau normala).
Atentie! Pepenele se consuma intotdeauna singur la masa. NU se combina cu nimic - cu nici un alt fruct, si in nici un caz cu paine sau branza!
Pepenele iese din stomac in 10 minute pana la 30 min - adica se elimina foarte repede din toate partile tractului digestiv (curge la vale pur si simplu) - iar orice alt aliment, chiar si un alt fruct, au nevoie de a petrece mai mult timp in stomac, pentru digestie. De aceea, orice combinati cu pepenele il va tine in stomac prea mult timp, va fermenta si vor aparea simptome neplacute (tip ameteala, confuzie mentala sau chiar dureri).
Nu mancati pepenele ca si desert, mai ales daca ati mancat alimente tip proteine sau grane (orez, paine, mamaliga, biscuiti etc).
Pepenele se mananca totdeauna pe stomacul gol, ca atare.

A
sa se digera cel mai bine, mai usor si nu creeaza nici un fel de disconfort.
 

Puteti da pepene pentru consum inclusiv sugarilor de la 4-5 luni in sus - pasat la inceput si apoi mici bucatele ca atare, pentru copiii de peste 6 luni. Cei mici adora fructele dulci si vor manca cu mult drag pepenii. La copiii mai mari - puteti face mese de pepeni ca la adulti. Dupa 1 an - puteti folosi pepenele pentru o masa - in special in cursul diminetii.
Pepenii sunt simbolul abundentei naturii - a daruirii fara limite. Un singur fruct ajunge pentru o familiei intreaga, iar semintele unui singur fruct pot fi folosite pentru a insamanta un teren intreg, in anul urmator. O multiplicare incredibila, cum numai Natura stie sa proiecteze (fiintele umane inca n-au inventat acest tip de abundenta - pentru ele tot truda si transpiratia raman solutia la lipsuri!).
Pentru cei aflati in procesul de detoxifiere - perioada pepenilor este un dar al Naturii si un imbold de a sapa mai adanc in straturile de acidoza din organism. Pentru unii, este ocazia deblocarii rinichilor, este sansa de a vedea reziduu in urina. Altii inca mai au de lucru pana in acest punct, care semnifica o deblocare a filtrarii renale si o posibilitate de accelerare a procesului de detoxifiere. Indiferent unde va aflati in proces, continuati-l. Nu va lasati opriti nici de ganduri, nici de pofte, nici de miile de ispite si nici de presiunea sociala - care intotdeauna stie mai bine.
Este vremea Libertatii interioare. Este vremea ca fiecare dintre noi, cu ajutorul instrumentelor mamei Natura - sa ne regasim propria sanatate a corpului fizic si drumul spiritual catre Unitatea cu Divinul.
Cele doua merg mana in mana.
Pe masura ce ne trezim din acidoza fizica - incepem sa vedem si partea spirituala a vietii. Ne reconectam la vibratia Vie a Naturii din jurul nostru.
Fiecare masa cu pepene devine o meditatie despre cat de usor si simplu putem trai doar cu darurile Naturii - de cat de recunoscator se simte corpul si energia care il locuieste cu acest combustibil simplu (un fruct si atat - la o masa).
Cu fiecare pepene consumat reintram in fluxul Naturii, care inseamna daruire si scurgere continua. Oamenii cauta siguranta si stabilitatea familiarului si protectia cunoscutului. Si de cele mai multe ori, dau peste plictiseala rutinelor, pana la finalul vietii.
Viata este dinamica, este miscare, este scurgere continua, este schimbare, cautare, aventura, explorare si descoperire. Pe planeta noastra, apa simbolizeaza viata - curge continuu - iar blocajele le rezolva in cele mai ingenioase moduri (sparge si piatra, daca trebuie!).
Fructele zemoase (alaturi de legumele zemoase) reprezinta alimentele ideale de rehidratare si indepartare a blocajelor induse de acidoza corpului. Iar dietele tip monofruct (cu pepene) - reprezinta cea mai placuta modalitate de postire sau detoxifiere pe care Natura ne-o pune la dispozitie in cel mai acid anotimp al anului - vara!
Racoriti-va cu pepeni, cautati uriasii rosii cu miez dulce si impartiti-i cu familia si cei dragi!
Va doresc o vara cu zambete largi pe fete si felii de pepene imbietoare pe mese!


Dr. Sorina Sorescu
 
 
0 comentarii2821 vizualizări19 august 2013




rss 2.0
rss 2.0