Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Sambata 11 Iulie 2020 - 18872 vizitatori azi
Inaugurarea monumentului inchinat jertfei martirilor din Dealul Crucii.

Cu mare bucurie,  va invitam marti 21 octombrie 2014, la ora 15.00, in Cimitirul Central din municipiul  Bistrita la inaugurarea monumentului inchinat jertfei martirilor din Dealul Crucii. Amintim faptul ca in zilele de 27 si 28 aprilie 2009, in baza unor studii, marturii si sesizari asupra crimei savarsite in 24 iunie 1949 de catre cadre ale Securitatii din Bistrita, precum si a cererilor scrise din partea rudelor si urmasilor victimelor, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, printr-un colectiv de cercetare coordonat de domnul Gheorghe Petrov, a desfasurat in Dealul Crucii, in zona de intalnire a limitelor de hotar a satelor Nepos, Feldru si Rebra, o actiune de cautare a gropii comune si de deshumare a ramasitelor pamantesti ale martirilor Leonida Bodiu, Ioan Burdet si Dumitru Toader. 
Dupa descoperirea si dezvelirea osemintelor celor trei martiri, la locul mormantului am oficiat o slujba religioasa in amintirea jertfei lor. Ramasitele pamantesti ale victimelor au fost apoi extrase, separate si impachetate in prezenta autoritatilor competente, care au preluat osemintele pentru a fi transportate si supuse unei expertize medico-legale. 
In ziua de 24 iunie 2009, la implinirea a exact 60 de ani de la savarsirea crimei, ramasitele pamantesti ale celor trei martiri au fost reinhumate cu onoruri militare in Cimitirul Central din mun. Bistrita, in prezenta unui sobor de preoti condus de catre Preasfintitul Episcop Vasile Somesanul, a urmasilor acestora si a unui numeros public, cei trei eroi-martiri gasindu-si astfel un loc meritat de odihna vesnica .
Monumentul va fi inaugurat in ziua de marti 21 octombrie, la  ora 15, in Cimitirul Central din Bistrita, in prezenta autoritatilor judetului Bistrita-Nasaud. Slujba de sfintire va fi oficiata de catre Inalt Prea Sfintitul Parinte Arhiepiscop Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului.

 

Va astept cu mult drag !

Preot Vasile Rus.

 

0 comentarii2856 vizualizări19 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0