Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Sambata 11 Iulie 2020 - 6390 vizitatori azi
Patrimoniul preindustrial si industrial in Romania.

Ajuns la al patrulea volum, "Patrimoniul preindustrial si industrial in Romania" o adevarata enciclopedie a patrimoniului tehnic de pe teritoriul Romaniei , aparut la editura "Honterus" din Sibiu, va fi lansat marti 7 aprilie ora 13 la Centrul German de pe str. Dornei nr.5. Eruditul cercetatorul Volker Wollmann, cu stravechi origini bistritene, isi continua ambitiosul demers de inregistrare si analiza a patrimoniului preindustrial si industrial din Romania, cu acribie, pasiune si efort documentar. Volumul investigheaza obiective si instalatii din domeniul transportului urban, podurile rutiere, inclusiv podurile acoperite din lemn, vestigii ale iluminatului public, turnurile si remizele de pompieri, dar si baile si cantarele publice pastrate pe teritoriul Romaniei.

Progresul tehnic, realizarile de exceptie din domeniul industrial, dau masura capacitatii societatii romanesti de inovare, adaptare si preluare a descoperirilor tehnologice ale epocii industriale. Adevarate monografii tematice, analize riguroase, investigatii ample in arhive si in teren nu doar inregistreaza dar si atrage atentia asupra pericolului in care se gasesc aceste categorii de vestigii si importanta lor pentru orice cultura si societate.

 

.

Foto - Marius Chiuzan.

0 comentarii2674 vizualizări06 aprilie 2015
rss 2.0
rss 2.0