Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Sambata 11 Iulie 2020 - 8012 vizitatori azi
Asistam la stergerea identitatii nationale a poporului roman.

Aripile" identitatii nationale ne sunt frante din interior, desi ar trebui sa ne serveasca drept argument de forta in vremuri de restriste. [...] suntem subminati de clasa politica si de unii intelectuali autohtoni care raspandesc in lume ideea ca romanii nu au o identitate nationala si nu sunt buni de nimic la ei acasa? Profesorul Ioan Scurtu, unul dintre istoricii de marca ai tarii, este universitarul patriot si temerar, pe care-l preocupa pericolul in care se afla identitatea romaneasca, supusa unor atacuri nedemne si lasata prada unor interese usor de identificat.


Guvernantii au instrainat principalele bogatii naturale, au incheiat contracte dezastruoase, au pus in opera privatizari scandaloase in favoarea strainilor.


Dupa 25 de ani de libertate, asistam la tentative vizibile de stergere a identitatii nationale, puse in practica de cei care "s-au saturat de Romania". Trecutul este "rescris", ca intr-un cunoscut roman ("1984"), iar studiul istoriei devine un fel de infractiune, un demers "nationalist". Cine are interesul sa-i vaduveasca pe romani de cercetarea propriului lor trecut? Se desfasoara o ampla campanie mediatica, prin care se acrediteaza ideea ca romanii nu au capacitatea de a se conduce prin ei insisi, nu au realizat nimic viabil de-a lungul timpului, istoria lor este o succesiune de mituri, de care trebuie sa se debaraseze. Cativa intelectuali, autoproclamati exponenti ai "societatii civile", au acaparat mass-media (presa scrisa, TV, edituri, radio), desfasurand o campanie intensa si sistematica de denigrare a poporului roman. Unul dintre acestia, H.-R. Patapievici, scria: "In toata istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut". Cu alte cuvinte, romanii au fost pe post de closet public. Ca urmare, sa-i scoatem din constiinta nationala pe Decebal, Stefan cel Mare si Mihai Viteazul, pe Dimitrie Cantemir si Alexandru Ioan Cuza. Cine indrazneste sa-i evoce este un nationalist, demn de dispretul Europei si al "societatii civile". Romania insasi este prezentata ca o tara demna de scarba si dispret. Sa nu se mai spuna ca avem o tara frumoasa, cu imense bogatii, care merita sa fie cunoscuta si pretuita (asa cum facuse Papa Ioan Paul al II-lea, care a numit-o "Gradina Maicii Domnului"). Foarte activ si mediatizat este Lucian Boia, care si-a modificat radical discursul de dinainte de 1989, apreciind ca istoria romanilor nu este decat o succesiune de mituri. In opinia sa, romanii nu au fost decat niste anexe ale marilor imperii, incapabili sa-si construiasca o istorie reala. Nici vorba de vechime, continuitate, unitate, lupta pentru independenta si de alte asemenea "mituri". Cei care sustin contrariul - A.D. Xenopol, Dimitrie Onciul, N. Iorga, Constantin C. Giurescu etc. etc. - sunt niste nationalisti, demni de tot dispretul europenilor. Obiectivul lui Boia si al sustinatorilor sai este clar: "Marile decizii pe care trebuie sa le ia astazi societatea romaneasca reprezinta o ruptura fata de trecut, fata de orice trecut". Cu alte cuvinte, romanii sa nu se inspire din faptele de demnitate nationala ale unui Ion I.C. Bratianu sau Nicolae Titulescu, ci sa accepte tot ce li se cere. Poporul roman are un trecut incert, a venit de nicaieri si se indreapta spre niciunde. Doar dusi de mana, ca orbetii, romanii ar putea iesi la liman si, ca urmare, ei trebuie sa acepte cu recunostinta tot ce li se cere din afara. Guvernantii au actionat in acest spirit. Au instrainat principalele bogatii naturale, au incheiat contracte dezastruoase, au pus in opera privatizari scandaloase in favoarea strainilor.


Dupa 1989 romanii au fost eliminati din reconstructia economiei nationale.

 

Pe intreg teritoriul Transilvaniei s-au instalat busturi si monumente prin care sunt omagiati liderii maghiari

 

Vreau ca istoria nationala sa-si capete locul cuvenit in scoala, in societatea romaneasca, pentru ca romanii sa fie mandri de trecutul lor, asa cum sunt toate popoarele civilizate din lume

 

Istoria este complexa si nu poate fi redusa doar la aspectele pozitive si la speculatii, asa cum procedeaza adesea realizatorii emisiunii "Ora Regelui" de la TVR

 

Daca s-ar reveni la regimul monarhic, nici unul dintre actualii membri ai familiei regale nu poate ocupa tronul.

 

Vezi mai mult aici  :

http://www.art-emis.ro/jurnalistica/2960-asistam-la-stergerea-identitatii-nationale-a-poporului-roman.html

 

Prof. univ. dr. Ioan Scurtu, Membru A.O.S.R.   

 

Material primit la redactie.

0 comentarii3703 vizualizări10 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0