Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Sambata 11 Iulie 2020 - 18396 vizitatori azi
Raptul Basarabiei, comemorat in 200 de localitati.

Ziua ocupatiei sovietice a Basarabiei, nordului Bucovinei si Tinutului Herta va fi comemorata in 200 de localitati din intreaga lume, la initiativa Platformei Unioniste Actiunea 2012. Participantii la evenimente vor intinde panza neagra, in semn de doliu, si ii vor indemna pe cetatenii de ambele maluri ale Prutului si din Diaspora sa se solidarizeze, intr-un efort comun, cu Marea Adunare Nationala din 5 iulie, de la Chisinau.

 Bucurestenii sunt asteptati sa participe la evenimentul comemorativ duminica, ora 19:00, la Fantana din Piata Universitatii. La Chisinau, trecerea a 75 de ani de la anexarea teritoriala va fi marcata printr-un flash-mob in Piata Marii Adunari Nationale, de la ora 18:00. Actiuni similare vor avea loc si in Beijing, Londra, Paris, Roma, Portogruaro, Dublin, Madrid, Barcelona, Atena, Luxemburg, precum si in alte localitati din Statele Unite ale Americii, Elvetia, Finlanda, Danemarca, Marea Britanie.

 "28 iunie 1940 a reprezentat o cotitura tragica in istoria Romaniei, prin ocupatia sovietica a partii de Est a teritoriului romanesc. Sute de mii de oameni au fost infometati, deportati, executati numai in primul an de la rapt. In prezent, 3 milioane si jumatate de cetateni ai Republicii Moldova sunt tinuti ostatici intre Prut si Nistru, iar unica salvare a acestora este Reunirea cu Patria-Mama. La Marea Adunare Nationala, ies toti in strada pentru a striga intr-un glas ca vor urgentarea acestui proces", a declarat George Simion, presedintele executiv al Platformei Unioniste Actiunea 2012.

 Pe 28 iunie 1940, Romania primea un ultimatum din partea Uniunii Sovietice, prin care i se cerea evacuarea administratiei civile si a armatei romane de pe teritoriul Basarabiei, nordului Bucovinei si Tinutului Herta. Anul acesta se implinesc 75 de ani de la rapt.

Tot duminica, 28 iunie, in Republica Moldova va avea loc turul doi al alegerilor locale generale.

 

 

Platforma Unionista Actiunea 2012        

        27 iunie 2015

0 comentarii3486 vizualizări27 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0