Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Duminica 12 Iulie 2020 - 76 vizitatori azi
Ati mintit poporul roman si l-ati dat prada strainilor.

 In zile aniversare , merita reamintita aceasta scrisoare .Mesajul lui Pamfil Seicaru destinat in 1947 generalului N. Radescu avea sa fie nu numaidecat confirmat, ci aprofundat si extins dupa decenii in scrisoarea incredintata de Doamna Ioana Aioanei ziarului "Libertatea" din New York City (anul V, nr. 49/august 1986). Necunoscand-o pe autoare si neavand nici accesul la publicatia mentionata, am beneficiat de faptul ca Domnul Mihai Mircea Totpal a valorificat documentul in revista online Totpal Daily News (Busteni-Sinaia, la 21 august 2012); multumindu-i editorului din tara pentru amabilitate, precizam ca interventia Doamnei Ioana Aioanei reprezinta din punctul nostru de vedere o contributie esentiala la analiza si interpretarea  faptelor de la 23 august 1944, cu sublinieri deosebite asupra consecintelor lor totalmente  nefaste, ceea ce determina, conchidem, pasajele evident acuzatoare la adresa pucistilor.
S-au impus cateva minime corecturi, care, desigur, nu au daunat textului.

     "Sire,
     Ati mintit poporul roman si l-ati dat prada strainilor.
    Cu ocazia "aniversarii" zilei de 23 August, va felicit, fiindca aceasta "Mare Zi" este opera Dv., si eu alaturi de fratii mei romani va datoram Dv. invazia sovietica si instaurarea comunismului in Romania, opera desavarsita de comunistii Pauker-Groza-Patrascanu, care au pregatit distrugerea Romaniei in anticamera regalului Dv. birou. Pentru acel "23 august", eu si sute de mii de romani am fost aruncati in inchisori, fiindca "eram o burgheza bogata" si fiica unei familii cu traditii militare nationaliste, inchisoare din care am scapat printr-un miracol. Pentru acel "23 August", Dv. ati mintit poporul roman si l-ati dat prada strainilor, asa cum a facut si tatal Dv. ati ordonat sa lasam jos armele in fata "prietenilor sovietici" invocand un pretins "armistitiu", dar l-ati semnat abia in 12 Septembrie 1944, dandu-ne pe "tava" rusilor.
     Le-ati permis tradatorilor sa se aciueze in Casa Regala, unde au pregatit lovitura de moarte a romanilor, prin distrugerea fizica, materiala, morala si spirituala.
     Voi, Mihai Rege al Romanilor, ati ordonat ca romanii sa nu traga nici un cartus si sa nu se apere in fata hoardelor sovietice, romani care la Ungheni au fost impuscati in timp ce isi asteptau "prietenii". Alti 170 de mii, tot la Ungheni, au fost luati prizonieri, unde si sotul meu, un tanar de 27 de ani a fost omorat, iar eu am ramas vaduva la 23 de ani. La "ordinul" Dv., Armata Romana a trebuit sa mearga si sa lupte alaturi de sovietici, si bietii romani au luptat si murit cu miile pana in Muntii Tatra, fapt unic in analele istoriei razboaielor, cand un popor invins prin tradare este si fortat sa lupte alaturi de inamic.
    Voi Rege Mihai, ati ordonat asta si cei 200 de mii de romani au "murit degeaba", caci Basarabia si Bucovina tot au fost rapite de rusi, iar Cadrilaterul rapit de bulgari, si Romania invadata de bolsevici. Si dupa imensa greseala politica si militara ce ati comis, ati continuat sa colaborati cu o clica de tradatori, care ajutati de Colonelul Ulea, Maestrul de Ceremonii al Casei regale, le-ati permis tradatorilor sa se aciueze in Casa Regala, unde in spatele tronului Dv. au pregatit lovitura de moarte a romanilor, prin distrugerea fizica, materiala, morala si spirituala. Dar putin v-a pasat, caci v-ati salvat tronul si asta era important pentru Dv. si clica ce v-a sfatuit in acel fratricid 23 August 1944. Iar noi romanii, ca niste prosti sentimentali, ne uitam la Dv. cu drag si va aplaudam furtunos cand apareati in jurnalul de Stiri de la Cinema Aro, caci erati iubitul nostru rege, si atata timp cat erati pe tron, ne asigurati de libertatea si independenta Tarii de pacostea comunista, caci inca nu stiam ca Dv. colaborati cu comunistii.
     Ati tacut, ca sa va salvati tronul. Daca ati fi fost sinceri cu noi, daca ne-ati fi atentionat atunci cand s-a format "nucleul" comunist sub numele de "Blocul Partidelor Democratice", si ne-ati fi spus: "Romani, sunt fortat de oameni nedemni spre fapte nedemne. Eu, regele vostru, nu permit ca sub baldachinul tronului sa se conspire in contra voastra, si abdic azi 6 martie 1945", ne-ati fi salvat daca aveati curajul sa va riscati "pielea" si am fi stiut ce sa facem in contra comunistilor care erau instrumentele Moscovei si nu un guvern de coalitie cum am crezut noi.
      Dar ati tacut, ca sa va salvati tronul, caci asa v-a sfatuit Styrcea care era "tare la poker" si Sanatescu "tare" in conspiratie.
      Ati ajutat si ati sprijinit pe comunisti. Ne-ati mintit ani de zile, pana in clipa de 30 Decembrie 1947,cand ati declarat la radio: "Abdic pentru mine si toti urmasii mei.", dar abia acum ne spuneti prin interviul dat la Europa Libera, ca ati fost fortat sa abdicati de catre Dej si Groza, care v-au prezentat un act de abdicare "plin de greseli de gramatica", ceea ce este ridicol, caci Dej era un analfabet, dar Groza si Patrascanu erau avocati, si Patrascanu scria orice act.
     De ce nu ne-ati spus atunci?, ca poporul ar fi sarit in foc pentru Dv. si poate puteam preveni ca hoarda de criminali si analfabeti sa nu fi putut forma un "guvern".
     Ati ajutat si ati sprijinit pe comunisti, care au reprezentat Romania si la Pacea de la Paris, fapt pentru care americanii au spus atunci si spun si azi: "Romanii si-au ales singuri comunismul, caci au format un guvern comunist inca sub Regele Mihai."
    Unde erati, Sire?
    Ati sperat ca Stalin va va "lasa pe tron" pentru eroica Dv. tradare, si care era o continuare a tradarilor comise de "scumpul Dv. tata" Carol al II-lea, care daduse Basarabia, Bucovina si Nordul Hertei cadou la rusi in Iunie 1940, fiindca el avea nevoie de "pace" ca sa se poata "dedica" marii lui Pasiuni pentru Lupeasca., iar Dv. ati intarit tradarea prin "Armistitiul din Septembrie 1944", pe care l-au legalizat la Paris comunistii N.K.V.D.-isti, niste criminali ca Patrascanu, Groza, Dej si alti oportunisti, pe care Dv. i-ati trimis la Paris sa reprezinte bietul popor roman.
     Imi amintesc, cu cata mandrie purtati pe piept "Ordinul Victoria" dat de Stalin, si cum ciocaneati oua rosii cu Visinski, acelasi Visinski care a dat cu pumnul in masa si a tipat la Dv., ori sa formati un guvern "pur comunist", ori sa abdicati. El a iesit din biroul Dv. trantind usa, ca v-a cazut var de pe plafon in cap. Imediat l-ati admis pe Groza, care era paravanul lui Pauker si Dej, asasinii romanilor, si iar v-ati salvat tronul. Erati regele romanilor, dar unde erati Sire cand comunistii au ocupat fabricile si ei stabileau cati bani sa plateasca patronul unui lucrator, si cata carne si alimente sa le dea gratis?
     Unde erati, Sire, cand militarii romani intorsi de pe frontul rusesc au fost deblocati si aruncati pe strazi,iar invalizii lasati prada mizeriei si fara pensie?


     Unde erati Sire, cand cei de pe frontul de Vest s-au intors fara maini si picioare si nu si-au mai gasit
familiile in casele lor, caci fusesera "confiscate de la burjui" si date la tiganii nomazi, care au facut focul pe podele sub pirostrii sa-si faca mamaliga?
     Unde erati, Sire, cand sovieticii ne-au evacuat din casele noastre in miez de noapte si plina iarna 1944, si ne-au luat tot avutul, iar noi cu copiii in brate plangeam pe strazi?
     Unde erati Voi Sire, regele iubit al romanilor? Iar noi, tot naivi, va iubeam si credeam ca erati atasat noua si ca ne veti salva de comunisti!.
     Unde erati, Sire, cand comunistii au inscenat lui Maniu si altora "procese de tradare" si i-au arestat asa ca pe Titel Petrescu pe care l-au omorat, in timp ce sovieticii condusi de evreii N.K.V.D.-isti ne violau, jefuiau si impuscau in plina zi pe strazi?
     Unde erati, Sire, cand moldovenii mureau de foame, fiindca "prietenii" sovietici au blocat si carat toate alimentele? Si unde erati cand ofiterii superiori ce au condus armatele in Rusia, au fost arestati, judecati prin procese inscenate si impuscati "pentru tradare", iar sotiile si copiii lor nu au avut dreptul la pensie, ba chiar au fost urmariti in mod sistematic, distrusi prin bataie si teroare de catre agentii comunisti, asa cum s-a intamplat cu copiii lui Ion Mota, Gabriela si Mihai?
    Unde erati Dv., "Regele Romanilor", atunci cand s-a modificat legea invatamantului, ca sa ni se impuna Limba Rusa in scoli, si cand preotii au fost arestati, bisericile pazite de comunisti ca noi crestinii sa nu ne mai rugam lui Dumnezeu ci lui Stalin, si sarbatorile de Paste si Craciun suspendate si declarate "zile de munca" ?
    Unde erati Dv., decat pe tronul Romaniei, si sub ochii si tacita aprobare a Dv. s-a desavarsit distrugerea unui popor, pe care azi, il anuntati ca vreti "sa-l fericiti" cu intoarcerea Dv. la tron?!
    Sa fim seriosi, D-le de Hohenzollern!
    As avea multe de spus, caci am trait acele tragice zile si ani de umilinte in propria mea tara, pregatite de Dv. Sire pentru poporul roman, pe care l-ati inselat si tradat, fapte care nu se pot uita in secole, nu dupa 32 de ani. Noi, cei batrani, suntem aici ca sa spunem celor tineri si sa scriem Istoria cea adevarata, in care eu si milioane de romani avem un lung rechizitoriu pentru Dv.
    Dar ma opresc aici. In cei 32 de ani, Dv. n-ati intreprins nimic pentru poporul roman.
    Si daca ati avut decenta sa " taceti" o perioada atat de lunga, v-ati lasat antrenat in ultimul timp de ceva "fosile din vechea camarila" ce traiesc prin Anglia si Germania, si cu o indrazneala demna de un "Carol Tiranul" tatal Dv., ati inceput o campanie de "incalzire a sentimentelor" cu romanii, spunand intr-o "proclamatie" difuzata in 1979 la radio Europa Libera:
    "Au trecut treizeci si doi de ani, de cand n-am mai calcat pamantul Romaniei.", si apoi continuati:"M-am framantat, si ma framant, ma zbat pe seama soartei voastre crunte.". Dar in cei 32 de ani, Dv. n-ati
intreprins nimic pentru poporul roman, ci v-ati facut o familie frumoasa cu multe fete, pe care dupa cum se vede, vreti sa ni le puneti in spate ca "mostenitoare ale tronului Romaniei". Si ca incheiere in acel mesaj de Anul Nou 1979, ne spuneati: "Urarilor Mele se alatura iubita Noastra Regina-Mama, Regina Ana si fiicele noastre, Principesele Margareta, Elena, Irina, Sofia si Maria". Sa va traiasca, Sire, dar ele sunt fiicele si principesele Dv. si nu "reginele noastre", ale poporului Roman, fiindca Dv. ati "abdicat" pentru Dv. si pentru toti urmasii, si nu inteleg, in care tara si pe ce tron sunt Domniile Lor regine?
     "Cine-a indragit strainii/ Manca-i-ar inima cainii."
     In interviul dat de curand lui V. Georgescu, el v-a intrebat:"Majestatea Voastra s-ar intoarce imediat, deci in tara, in momentul in care ar fi posibil. Pentru a domni? Pentru a fi rege?" Dv. ati raspuns: "Da. Asta este datoria mea, si daca mi-am facut datoria in circumstantele grele la 23 August 1944, cand aveam 22 de ani, nu voi sovai acum la 64 de ani".
     Dar de ce nu ati considerat "datoria Dv." ca imediat dupa abdicare, sa fi format un guvern in exil, si sa fi folosit toate relatiile politice si familiale ce le aveati cu Anglia, "traditionala aliata", sa fi usurat povara romanilor la Conferinta de la Paris, caci Churchill era marele master, si regele Angliei va era ruda? De ce nu ati actionat atunci, si veniti acum dupa 32 de ani sa ne spuneti ca "este datoria Dv. sa reveniti la tron?."
     Trebuie sa stiti ca Poporul Roman s-a maturizat, si a invatat pe propria-i piele o mare "lectie", asa cum a fost spus de Eminescu: "Cine-a indragit strainii/ Manca-i-ar inima cainii."
     Da, noi, Romanii, am inteles ca tragedia noastra nationala s-a datorat numai "strainilor" aciuiti pe la noi pe care i-am tolerat pe motive umane sau politice, si care au conspirat impotriva noastra, fiindca nici un "roman adevarat" nu ar fi fost in stare sa-si tradeze neamul si Patria de dragul privilegiilor sale personale.
    Ne-ati lasat sa fim umiliti si distrusi in numele "prieteniei", fapt pentru care Occidentul ne dispretuieste.
    Asa cum si mie mi-e dor de casa mea, va cred, Sire, ca va este dor de Peles si de toate palatele facute de noi romanii, in care v-ati lafait cu "gasca" de pierde vara si care au decis soarta noastra, soarta Romaniei, intre un pahar de coniac si o partida de poker, unde excela prietenul Dv. Styrcea, care v-a dadacit si v-a sfatuit cum sa-i tradati pe romani. Cred ca va este dor, sa mai goniti cu automobilul pe soseaua Bucuresti-Sinaia, asa cum faceati., cred ca va este dor de aerul parfumat, de brazii de pe muntii Carpati, de care si noua celor din exil ne este dor, dar suntem pe aici din vina tradarii Dv., iar fratii nostri gem sub ocupatia comunista, pentru ca Dv. ati facilitat asta 32 de ani in urma, si nu ne-ati lasat sa luptam si sa fim invinsi in mod onorabil, ci sa fim umiliti si distrusi in numele "prieteniei", fapt pentru care Occidentul ne dispretuieste ca noi ne-am "ales comunismul".
     Credeti ca romanii pot spune ceva frumos despre Regele Mihai?
     Gresiti, Sire!
    In "noua conspiratie", Dv. v-ati lasat intervievat de Vlad Georgescu, care nu numai ca va trateaza ca pe un rege al Romaniei, dar va intreaba exact ce vrem noi sa stim, iar Dv. i-ati raspuns: "Ne-o dovedesc scrisorile pe care le primesc mai cu seama de la cei tineri.care au aflat de la parintii lor despre mine.". Si credeti ca romanii pot spune ceva frumos despre Regele Mihai? Gresiti, Sire! Acesti tineri nu mai sunt romanasii credinciosi si educati in umilinta si supunere fata de casa Regala a Madamei Lupescu. Tinerii romani sunt evoluati si au curajul opiniei azi mai mult ca oricand, si nu schimba ei o teroare comunista pentru una regala a Casei de Hohenzollern, care a omorat destui romani intre anii 1930-1940, sub domnia "Tiranului dement Carol al II-lea".
     Ati conspirat atunci si conspirati azi ca sa puteti lua tronul.
    Propaganda pe care o faceti prin intermediul Europei Libere, cred ca ati platit-o foarte "gras", sa va scoata la iveala si sa puteti pleda pentru dreptul ce-l ridicati la tronul Romaniei, pe care l-ati pierdut,
ziceti, din cauza "baionetelor sovietice"; dar Dv. l-ati trimis pe Damaceanu la rusi in Aprilie 1944, i-ati eliberat pe Dej, pe Ceausescu si Patrascanu ca sa va pregatiti pavaza, si apoi l-ati arestat pe Maresalul Antonescu, dand la "tava" Romania comunistilor. Cum puteti spune: "Asadar, 40 de ani dupa venirea la putere a regimului comunist cu ajutorul baionetelor sovietice", cand [ei] au venit cu sprijinul Dv. regal? Ca rusii cu baionetele lor v-au fortat sa abdicati, asta era de asteptat, nici comunistii nu vor "regi" si trebuia sa prevedeti acest lucru. Dar de ce nu ne-ati spus atunci in 1947, si ne spuneti acum? Cu asta sunteti de doua ori vinovat, ca ati conspirat atunci si conspirati azi ca sa puteti lua tronul iar.

    V-ati salvat tronul cu pretul vietilor a milioane de romani, pe care i-ati facut sclavii rusilor. Cu "dulcegariile" Dv. nu puteti sterge trecutul, sperand ca cei ce stiu adevarul au murit, ori au fost
omorati cu totii de catre comunisti. Ati gresit, sunt inca o multime de supravietuitori in exil si datoria noastra este sa pastram "adevarul istoric"si sa-l predam ca pe o facla generatiilor tinere. Sa stie si stiu si eu, ca in acea calda zi de 23 August 1944, ati vorbit la radio, v-am auzit cu urechile mele cand ati "ordonat" la ora 13, incetarea ostilitatilor contra Rusiei, si ati cerut atacarea trupelor germane pe teritoriul Romaniei. Dar stiu ca vocea Dv. fusese imprimata pe un "disc" de catre comunistii Patrascanu si Bodnaras ("Ceausu"), pentru cazul cand ati fi fost omorat si lovitura de stat nu reusea, ei sa poata folosi "vocea Dv." ca o momeala pentru a comanda Armata Romana. Si culmea, Patrascanu v-a scris si "textul" tradarii, iar Dv. sustineti "azi" ca au fost "baionetele sovietice", cand a fost numai "vointa Dv.", sa faceti orice sa va salvati tronul, si l-ati salvat ce-i drept, pentru trei ani.
     Dar l-ati salvat cu pretul vietilor a milioane de romani, pe care i-ati facut sclavii rusilor. Si mai vreti sa fiti rege romanilor?
     Va doresc sa stati fericiti si plini de bucurie pe "tronul fantoma".
     Dintr-un punct de vedere, va inteleg: Dv. actionati ca un bun parinte pentru copiii Dv. pe care ati vrea sa-i vedeti "asigurati material", ca toate averile Dv. din Romania le-ar oferi o viata de huzur asa cum ati avut Dv. Si daca ati "declarat-o" pe Margareta "Printesa Mostenitoare" a unui tron "fantoma", ati facut aceasta cu scopul sa o vedeti in Peles, unde azi locuieste Ceausescu, pe care Dv. l-ati eliberat din inchisoare., si nu "baionetele sovieticilor".

    Cat despre cine o sa conduca poporul roman dupa ce se va elibera de analfabetii comunisti, nu va faceti griji. De aceea, va doresc Dv. si intregii "familii regale" sa stati fericiti si plini de bucurie pe "tronul fantoma", si sa aveti fericirea pe care o are Poporul Roman cu ocazia aniversarii "Zilei Mari" de 23 August - "Ziua Tradarii Romaniei de catre fostul Rege Mihai".    

                       

      Ioana Aioanei

.

Material primit la redactie.

0 comentarii8862 vizualizări23 august 2015
rss 2.0
rss 2.0