Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Sambata 08 August 2020 - 19986 vizitatori azi
23 august - 66 de ani

          Se Implinesc astazi, 23 august 2010, 66 de ani de la lovitura de stat data de fostul rege Mihai Impotriva guvernului condus de Ion Antonescu. De fapt, 23 august  1944, reprezinta o zi controversata In istoria moderna si contemporana a Romaniei. Astazi se stie cine a organizat si condus aceasta lovitura de stat: camarila regala condusa de aghiotantul regal colonel Emilian Ionescu, cu sprijinul nemijlocit al unor reprezentanti ai partidului comunist – Lucretiu Patrascanu, Emil Bodnaras. Personal sustin si astazi ca pentru aceasta lovitura de stat nepregatita, fostul rege Mihai ar fi trebuit sa fie judecat si condamnat pentru genocid Impotriva poporului roman, a armatei sale. In urma actului necugetat al acestui ins/individ ros de invidie pentru ca nu el conducea tara ci maresalul Ion Antonescu, a hotarat cu de la sine putere, pripit, fara sa aiba nici o Intelegere cu reprezentanti ai Angliei, SUA sau URSS, complet nepregatit, sa Il aresteze pe Antonescu si sa instaureze un guvern care sa asculte de el.

          Analizand rezultatele actului sau necugetat vom observa ca acestea au fost profund negative pentru Intreaga istorie ulterioara a Romanieie. Mai mult decat atat, In perioada 23 august – 12 septembrie 1944 cand s-a Incheiat, In sfarsit - armistitiul cu Stalin, acesta a considerat Romania ca dusmana a Rusiei sovietice. Ca urmare, Armata rosie a luat prizonieri 150.000 de militari – de la soldat la general si i-a trimis In Siberia. Din cei 150.000 s-au mai Intors In tara mai putin de 20.000 de oameni. V-as ruga, dragii mei cititori sa-mi spuneti: cine se face vinovat de acest genocid ? Nu cumva cel care si astazi mai are neobrazarea sa se intituleze regele tuturor romanilor? Pentru actul sau necugetat ar fi trebuit condamnat la ani grei de puscarie, confiscarea totala a Intregii averi si despagubirea urmasilor celor 130.000 de ostasi care nu s-au mai Intors din Siberia !

          Actul lui de tradare a fost rasplatit de Stalin. Dupa Incheierea razboiului, Stalin i-a acordat regelui Mihai cea mai Inalta decoratie sovietica, "Ordinul Pobeda"; Insa nu cred ca In semn de recunostinta, ci probabil ironic, In bataie de joc. "Tatucul popoarelor", cat era de criminal, Ii detesta pe tradatori. Tot drept "rasplata" l-a lasat pe tron pana In ultima clipa, Inainte de a-l sili sa abdice, ca sa admire In voie noul drum pe care tara "se angajase" cu ajutorul sau neprecupetit.
          Se spune ca la discutiile privind "armistitiul", Intre delegatia romana, condusa de Lucretiu Patrascanu si cea sovietica, avand In frunte pe odiosul Comisar al Poporului V. Molotov, Patrascanu ar fi Intrebat pe oficialul sovietic care este motivul pentru care conditiile impuse sunt atat de dure, "cand Antonescu avea conditii mai bune" (cu referire la tatonarile diplomatice ale Romaniei antonesciene). Cu duritatea recunoscuta, diplomatul pumnului In masa a dat un raspuns care nu mai lasa loc de nici un comentariu: "Antonescu reprezenta poporul; voi nu reprezentati pe nimeni".

Cum se va prezenta regele Mihai In fata instantei supreme, Istoria? Poate ca posteritatea Il va judeca pentru raul pe care l-a facut, atunci cand realitatea despre evenimentele din acele zile va iesi la iveala. Si astazi este momentul ADEVARULUI : s-a demonstrat cu prisosinta ca ex-regele Mihai a tradat interesele natiunii romane atunci, la 23 august 1944 !

Unii sustin ca prin actul sau de la 23 august 1944, ex-regele Mihai ar fi salvat de la moarte o multime de oameni. Atunci cum se face ca, dupa 23 august 1944 Romania a continuat sa dea grele jertfe de sange luptand Impotriva fostilor sai aliati si, cu toate acestea nu i s-a recunoscut rolul de beligerant asa cum i s-a recunoscut Italiei, spre exemplu ? Acest lucru se datoreaza tot individului Mihai I de Romania (cum se autointituleaza si astazi) care a tradat tara pe care o conducea !

Dupa razboi, 23 august a devenit ziua nationala a Romaniei, fiind sarbatorita cu fast, In fiecare an, de regimul comunist. Cu toate ca nu au jucat un rol important In evenimentul de la 23 august 1944, comunistii au reusit sa foloseasca actul de la 23 august In folos propriu. De la "insurectie armata", evenimentul a fost denumit "revolutie de eliberare sociala si nationala antifascista si antiimperialista", iar regimul comunist si-a arogat timp de peste patru decenii, paternitatea actului istoric. In ultimii ani ai regimului, manifestatiile de la 23 august au servit la cultul personalitatii lui Nicolae Ceausescu, acesta devenind principala figura a momentului.

 

Colonel (r) DORIN FILIP

 

 

 

2 commentarii18683 vizualizări23 august 2010
rss 2.0
rss 2.0