Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Vineri 06 August 2021 - 14587
"Cand l-au ales pe Cuza domn".

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean B-N si "Asociatia Profesorilor de Istorie din Romania", filiala B-N organizeaza concursul tematic"Cand l-au ales pe Cuza domn", destinat marcarii a 157 de ani de la Mica Unire. Concursul se adreseaza elevilor din ciclul gimnazial si cuprinde trei probe:

  • Prezentarea unei personalitati implicata in realizarea Unirii Principatelor Romane; ( prezentare orala sau P.P.S. intre 3-5 minute)
  • Prezentarea unui moment artistic tematic ( cantec, poezie sau sceneta)
  • Test grila - Cuza: reformele si modernizarea Romaniei

Fiecare scoala va putea fi reprezentata de un echipaj format din maxim 3 elevi.

Concursul se va desfasura vineri, 22 ianuarie, de la orele 1430 la Casa Argintarului ( Centrul German Bistrita),  situat pe strada Dornei, nr. 5.

 Elevii participanti si profesorii coordonatori vor primi diplome, respectiv adeverinte de participare.

          De asemenea cei interesati pot viziona si cele trei expozitii aflate pe simezele muzeului - Casa Argintarului, respectiv expozita de pictura Norbert Thomae, expozitia Egiptul faraonilor si expozitia Motivul tricolorului pe tesaturile romanesti.

          Va asteptam cu drag!

 

          Manager,

Gavrilas Vasilichi George Alexandru

0 comentarii3906 vizualizări21 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0