Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
"SPUNE POVESTEA LOCULUI TAU". Concurs de istorie locala pentru liceeni.

Facultatea de Istorie si Filosofie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, alaturi de Asociatia Studenteasca PhiloHistorRiSs organizeaza in data de 13-14 mai 2016 la Facultatea de Istorie si Filosofie, in Cluj-Napoca, Concursul "Spune povestea locului tau", dedicat liceenilor din judetele: Cluj, Alba, Mures, Salaj, Bistrita Nasaud, Satu Mare.

Concursul "Spune povestea locului tau" isi propune diseminarea subiectelor ce apartin disciplinei istoriei si istoriei locale, precum si dezvoltarea perspectivelor de cercetare in acest domeniu, in randul liceenilor.

OBIECTIVELE CONCURSULUI:

Promovarea disciplinei istoriei si a istoriei locale, precum si a posibilitatilor de studiu si de cercetare in acest domeniu, in randul liceenilor;

 Familiarizarea liceenilor cu metodologia stiintifica, cu desfasurarea unei sesiuni de comunicari, cu prezentarea si discutarea lucrarilor;

 Promovarea Facultatii de Istorie si Filosofie in randul liceenilor si familiarizarea elevilor cu viata studenteasca;

 

ACTIVITATILE CONCURSULUI: 

Trimiterea unei lucrari scrise pe o tema de istorie locala pana in data de 24 Aprilie 2016, la adresa de e-mail philohistoriss@gmail.com , cu subiect Concurs pentru liceeni si mentionarea epocii abordate (antica, medie, moderna sau contemporana). Mai multe detalii, precum si regulamentul concursului pot fi gasite la adresa http://asphilohistoriss.wordpress.com.

 Sustinerea orala a lucrarii (pe echipe de cate maximum doua persoane sau individual).Cei selectati vor fi gazduiti la Cluj pentru 2 zile, pe parcursul carora se vor desfasura si alte activitati instructive si recreative: workshop "Ce inseamna sa fiiistoric?", seara de socializare studenteasca, tur ghidat al orasului.

 PARTENERI: Universitatea Babes-Bolyai, Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Librariile Humanitas, Cluj.com, Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga", Uniunea Studentilor din Romania (USR), MD Clinic.

 

 

Cluj-Napoca, 14 aprilie 2016

0 comentarii3017 vizualizări15 aprilie 2016




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0