Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Marti 07 Iulie 2020 - 10522 vizitatori azi
Locuri ale memoriei in spatiul urban.

In zilele de 3 si 4 iunie se va desfasura la Bistrita, in organizarea Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud si a Comisiei de Istorie a Oraselor din Romania sesiunea de comunicari Locuri ale memoriei in spatiul urban.

Locurile memoriei implica spatiul si timpul si contribuie la formarea reperelor din memoria colectiva pentru valorile unei societati. Sesiunea noastra isi propune sa se ocupe, in principal, de acele locuri ale memoriei aflate in centrele urbane. Asemenea locuri pot fi: muzee, biblioteci, arhive, spatii publice (piete, parcuri, strazi, promenade), edificii reprezentative, cimitire, monumente de for public si monumente istorice in general, situri arheologice, fortificatii, simboluri promenade etc. Semnificatia acestor locuri s-a putut schimba de la o epoca la alta; alteori, unele locuri ale memoriei au disparut, pentru a reveni peste timp in atentia generala. Ele vor face obiectul unor comunicari sustinute de specialisti din Sibiu, Brasov, Braila, Bucuresti, Oradea, Tg. Mures, Cluj-Napoca, Bistrita s.a.

0 comentarii4725 vizualizări01 iunie 2016
rss 2.0
rss 2.0