Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Vineri 10 Iulie 2020 - 26412 vizitatori azi
Pe urmele lui Marte. Razboinici si artizani de prestigiu in lumea antica.

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud si Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures, va invita in data de 25 octombrie, de la orele 13,00, la vernisajul expozitiei "Pe urmele lui Marte. Razboinici si artizani de prestigiu in lumea antica". Expozitia face parte din proiectul cultural cu acelasi nume, proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural National si derulat de Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures in parteneriat cu Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, Muzeul Judetean Satu Mare, Asociatia Culturala Omnis Barbaria (Satu Mare) si Asociatia HistArch (Baia Mare). 

               Proiectul isi propune o incursiune in lumea impresionanta a unor tipuri de razboinici existenti in lumea antica (grec, celtic si germanic), a armelor, armurilor si a tehnicii de realizare a acestora prin prezentarea, in cadrul unei expozitii itinerante, a unor piese de echipament militar ce apartin patrimoniului arheologic al muzeului baimarean si al partenerilor muzeali ai acestuia.

          Evenimentul va avea loc la sediul Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, Bistrita, str. General Grigore Balan, nr. 19. Expozitia poate fi vizitata pana in data de 31 octombrie 2016.

               In cadrul expozitiei, in data de 25 octombrie 2016, dupa vernisaj vor avea loc ateliere de lucru cu elevi. Dupa un ghidaj de specialitate si o prezentare de costume militare antice (grecesc, celtic si germanic timpuriu), in curtea muzeului vor avea loc ateliere de confectionat armuri din zale si solzi din fier si un atelier de fierarie. Atelierele vor fi coordonate de angajati ai muzeului implicati in proiect si membrii Asociatiei Culturale Omnis Barbaria.


Va asteptam cu drag!

  MANAGER, Alexandru Gavrilas.

0 comentarii6321 vizualizări21 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0