Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Duminica 09 August 2020 - 28710 vizitatori azi
Monumentul eroilor din Cristestii Ciceului, dupa 20 de ani.

Se implinesc doua decenii de cand mecena Nasaudului, Traian Gheorghe Dascal, a adunat multimea, in centrul satului sau natal, Cristestii Ciceului, la un eveniment cu caracter patriotic, la dezvelirea si sfintirea  unui monument impunator, oferind eroilor locul ce li se cuvine in societate.

A fost prima manifestare de acest gen din satul Cristesti, urmand apoi alte zece, deoarece acest fiu de mare valoare al satului Cristesti a inaltat pe soclu in satul natal un numar  de 11 monumente din totalul de 37, pe care le-a presarat prin Tara Nasaudului, Beclean, Dej, Maramures si Vatra Dornei, unde s-au tinut discursuri emblematice cu caracter patriotic, istoric si literar. Aceste manifestari au avut ca pion principal pe medicul stomatolog Traian Gheorghe Dascal, omul incarcat de istorie, convins ca numai cinstind trecutul glorios, ne facem vrednici de viitor.

Sfintirea monumentului acum 20 de ani vine sa incununeze eforturile sustinute pentru ridicarea acestuia, implinind un ideal al nemuririi.

Monumentul nu este doar unul ambiental, placut vederii trecatorilor, ci un simbol al reperului si aprecierii de care obstea satului s-a bucurat si se bucura in continuare.

Pentru a cinsti memoria bravilor soldati cazuti pe campul de lupta, noi cei de azi, avem datoria de a le urma exemplul de sacrificiu, gata oricand atunci cand tara ne-o va cere si sa luptam impotriva celor care atenteaza la integritatea noastra nationala.

 

    Ioan Mititean.

0 comentarii5908 vizualizări06 noiembrie 2016




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0