Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Luni 06 Iulie 2020 - 13216 vizitatori azi
Deschidem Anul Centenarului cu o prima expozitie itineranta organizata in cinstea Marii Uniri!

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud va invita miercuri, 24 ianuarie 2018, de la ora 13.00, la vernisajul expozitiei foto-documentare "Gara pe drumul Marii Uniri", proiect realizat de Asociatia Dar Development Bucuresti, desfasurat sub egida Departamentului Centenar, din cadrul Guvernului Romaniei si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Initiativa se doreste a fi un omagiu destinat combatantilor din Primul Razboi Mondial, personalitatilor implicate in tratativele diplomatice care au dus la desavarsirea Marii Uniri si, nu in ultimul rand eroilor feroviari, subliniind astfel extraordinara importanta a cailor ferate in realizarea Romaniei Moderne.

Pe parcursul anului 2017, in cadrul proiectului au avut loc evenimente la Iasi, Marasesti, Bucuresti, Targoviste, Targu Jiu si Alba Iulia. Acum, Trenul Unirii reporneste. Pleaca de la Alba Iulia pentru a ajunge la Bistrita, cea de a saptea locatie, prima din Anul Centenarului.

In cadrul expozitiei vor sustine alocutiuni urmatorii invitati:

  • dl Marcel Otoiu, director general al CENAFER;
  • dl. Mircea Dorobantu, directorul Muzeului Cailor Ferate Romane;
  •  dl Cristian Brutaru, director  al Editurii DAR Development Publishing.

 Partenerii in proiect ai Asociatiei Dar Developement: Arhivele Nationale ale Romaniei, Primaria Municipiului Iasi, Complexul National Muzeal Curtea Domneasca Targoviste, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Muzeul Judetean Gorj "Alexandru Stefulescu".

Organizatori: Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud.

 

 

Va asteptam cu drag!

     Manager,

Alexandru Gavilas.

 

0 comentarii4361 vizualizări19 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0