Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Miercuri 27 Mai 2020 - 24266 vizitatori azi
"Prin putine cuvinte..." - carti postale in Primul Razboi Mondial .

"Prin putine cuvinte, veti sti despre mine ca sunt viu si sanatos..." scria despre sine un soldat, in urma cu un secol, cel mai probabil celor ramasi acasa. Veti putea lectura randuri asemanatoare celor de mai sus in cadrul vernisajului expozitiei itinerante "Prin putine cuvinte..." - carti postale in Primul Razboi Mondial organizata de Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, joi, 25 ianuarie, de la ora 14.30 la Muzeul Graniceresc Nasaud. Este vorba despre o noua actiune culturala dedicata CENTENARULUI Marii Uniri. 

Evenimentul aduce in atentia publicului exponate inedite referitoare la prima conflagratie mondiala. Proiectul care propune o noua abordare a razboiului, vazut prin prisma corespondentei de front redactata in limbile romana, germana si maghiara  este realizat de Directia Patrimoniu Cultural Universitar - UBB Cluj-Napoca si Arhivele Nationale - Serviciul Judetean Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu: Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, Arhivele Nationale - Serviciul Judetean Cluj si colectia Soó Zöld Balázs, Cluj-Napoca.

        Va asteptam cu drag!

 

        Manager,

  Alexandru Gavrilas

 

0 comentarii4592 vizualizări24 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0