Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Miercuri 19 Februarie 2020 - 8290 vizitatori azi
Expozitiei interactive de fotografie cu tematica arheologica - Foto Limes.

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud anunta, inceperea Expozitiei interactive de fotografie cu tematica arheologica - Foto Limes. Aceasta se va desfasura pana la finele anului 2018 si se adreseaza tuturor iubitorilor si pasionatilor de fotografie si istorie, interesati in a promova intr-o formula inedita unul dintre cele mai interesante elemente ale patrimoniului arheologic al judetului Bistrita-Nasaud, Limes-ul roman. Acesta se intinde pe un areal extrem de generos din suprafata judetului, pe raza localitatilor din comunele Ciceu-Mihaiesti, Ciceu-Giurgesti, Uriu, Caianu Mic, Spermezeu, Zagra, Salva, orasul Nasaud, Feldru, Livezile, Sieu-Magherus, Sintereag, Mariselu, Budacu de Jos, Cetate, Sieu, Sieut, Monor.           Starea de conservare a structurilor frontierei romane aflate pe teritoriul judetului Bistrita-Nasaud este de cele mai multe ori periclitata de activitati agricole si alte tipuri de interventii antropice sau mai nou de catre activitati ilegale de detectie in perimetrul acestora. Una dintre modalitatile de protejare si conservare a acestora o constituie popularizarea in randul publicului larg, iar una din cele mai eficiente metode o constituie fotografierea, redarea Limes-ului prin imagini.

          Expozitia isi propune familiarizarea participantilor cu aceste situri arheologice si constientizarea valorii lor patrimoniale. Aceasta se va axa, pe trei teme principale: 1. Siturile arheologice; 2. Peisajul geografic; 3. Personajul uman. Astfel ca, pasionatii de fotografie sa poata surprinde si valorifica prin intermediul fotografiei atat o tema fixa - situl arheologic, dar si una generala - peisajul geografic sau cea a portretului.

          Toate lucrarile trimise vor intra intr-o competitie amicala, ele fiind promovate pe pagina de facebook si site-ul Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, unde vor putea fi votate de catre public. Cele mai apreciate fotografii vor fi expuxe in cadrul unei expozitii desfasurate la finalul anului la sediul Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, str. Gen. Grigore Balan, nr. 19, Bistrita. Toti cei inscrisi vor primi diplome de particpare, iar pentru locurile I, II si III se vor acorda la final recompense sub forma unor bunuri, respectiv: locul I - Trepied foto; locul al II- lea - Rucsac foto; locul al III-lea - Filtru polarizare.

          Specialistii Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud vor asigura intregul suport informativ si stiintific necesar celor interesati. Inscrierile se pot face pe adresa de e-mail a institutiei complexmuzealbn@yahoo.com, pe pagina de facebook - Valorificare si Promovarea Limes-ului roman in judetul Bistrita-Nasaud sau la nr. de telefon 0740018928 (cercetator - Radu Zagreanu).

 

          MANAGER,

   Alexandru Gavrilas

 

0 comentarii2289 vizualizări02 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0