Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
"Fauritorii Marii Unirii".

Intr-un climat propice recuperarilor, restituirilor si repunerilor in drepturi ale unor mari personalitati care au cladit Romania Mare, initiativele de aducere in atentia opiniei publice a figurilor emblematice ale istoriei tarii noastre ajuta la intregirea imaginii referitoare la cei care si-au inchinat gandurile si nazuintele lor unitatii romanilor.

In acest an al Centenarului Marii Uniri, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud continua seria activitatilor culturale dedicate Marii Uniri cu o noua expozitie consacrata generatiei care a cladit Romania Mare. Organizata de Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud si Asociatia Culturala Pictor Octavian Smigelschi, in colaborare cu Biblioteca Judeteana ASTRA, Arhivele Statului - Sibiu, Muzeul National Brukenthal si Asociatiunea ASTRA, expozitia de obiect si carte "Fauritorii Marii Unirii"aduna la un loc numeroase documente, fotografii si piese ce au apartinut marilor personalitati care au adus o contributie enorma in realizarea momentului de la 1 Decembrie 2018. In premiera vor fi expuse documente istorice si piese personale ale lui Iuliu Maniu si ale nepotului acestuia, Ionel Pop, unul dintre notarii Unirii precum si documente inedite care prezinta aspecte referitoare atat la Primul Razboi Mondial cat si la momentul Decembrie 1918. Piesele ce pot fi vazute in acesta expozitie provin din colectiile detinute de Arhivele Statului - Sibiu, Biblioteca Judeteana ASTRA precum si din colectii particulare, subliniind si sugerand importanta conlucrarii si apropierii in spirit de comuniune si fratietate aidoma celor care au ales ca prin altruismul lor sa ne ofere noua, celor de acum, o tara unita.

 Vernisajul expozitiei este programat joi, 24 mai, ora 17, la sediul Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud din strada Gen. Grigore Balan, nr.19.

Va asteptam cu drag!

Manager,

Alexandru Gavrilas

0 comentarii2877 vizualizări22 mai 2018




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0