Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Sambata 11 Iulie 2020 - 18326 vizitatori azi
Porti Deschise la Muzeul National de Istorie a Romaniei.

Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) isi deschide portile gratuit pentru vizitatori in perioada 5- 9 septembrie 2018, cu sprijinul Guvernului Romaniei, prin Secretariatul General al Guvernului. "Zilele Portilor Deschise la MNIR"este o initiativa asecretarului general al Guvernului, Andreea Lambru, si a  echipei de organizare aProgramului de Internship al Guvernului Romaniei (editia a VI-a, 2018) coordonata de secretarul de stat Oana Pintilei.

Invitatia de a vizita gratuit MNIR in aceasta perioadase adreseaza tuturor celor interesati, inclusiv turistilor straini aflati in Bucuresti.

"In Anul Centenar, am dorit sa deschidem portile Muzeului National de Istorie a Romaniei pentru toti cei interesati de istoria si cultura noastra nationala. Este o actiune simbolica prin care dorim sa contribuim la punerea in valoare a patrimoniului istoric al Romaniei", considera Andreea Lambru, secretarul general al Guvernului.

In acest context, astazi, 3 septembrie, stagiarii care participa la Programul de Internship al Guvernului- editia 2018 au vizitat Muzeul National de Istorie a Romaniei. Reprezentantii muzeului ausustinut in fata tinerilor o prezentare despre importanta Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918, dar si despre istoria muzeului si colectiile acestuia, avand in vedere ca institutia a implinit, anul trecut, 45 de ani de la inaugurare. Ulterior, stagiarii au facut turul muzeului si au vizitat expozitiile permanente (Tezaurul Istoric si Copia Columnei lui Traian), precum si alte exponate si piese valoroase din patrimoniul istoric al Romaniei, de la ceramica si numismatica la manuscrise, harti, arme si mobilier.

 

Informatii suplimentare:

Programul Oficial de Internship al Guvernului Romaniei a debutat in 2013, cu 25 de tineri care au efectuat stagii la nivelul structurilor din Palatul Victoria. In 2014, la Program au participat peste 150 de tineri. In 2017, dupa cinci editii ale Programului de Internship, din reteaua de alumnia acestuia faceau deja parte peste 780 de tineri.In 2018, editia a VI-a se desfasoara in perioada 16 iulie - 14 septembrie, cu participarea a 200 de stagiari. Programul ofera tinerilor selectati oportunitatea de a se familiariza cu activitateaadministratiei publice centrale, prin participarea la discutii si mese rotunde in prezenta unor inalti oficiali ai statului roman, precum si la training-uri si workshop-uri tematice.

 

0 comentarii2653 vizualizări04 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0