Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Luni 06 Iulie 2020 - 13750 vizitatori azi
Brosura si filmul - "Bistritenii si Marea Unire".

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud organizeaza marti, 18 decembrie 2018, la lansarea produselor culturale rezultate in urma implementarii proiectului "Bistritenii si Marea Unire", finantat prin fonduri nerambursabile de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale. Este vorba despre filmul documentar si brosura realizata de echipa de proiect, ambele purtand titlul mentionat anterior.

Prin proiectul "Bistritenii si Marea Unire" Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud si-a dorit sa realizeze un demers recuperativ referitor la contextul local al realizarii Unirii din 1918. Initiativa vine in sprijinul unei mai bune intelegeri a istoriei si diversitatii locale dar si a dezvoltarii unei culturi comune a celebrarii evenimentelor cruciale pentru statul roman.

Realizarea filmului documentar bazat pe documente, fotografii, jurnale etc, ofera o viziune personala a oamenilor locului referitoare la evenimentele anului 1918. Materialul documentar este prezentat prin intermediul a doi consultanti de specialitate: prof. univ. dr. Toader Nicoara de la Universitatea Babes - Bolyai si dr. Cornelia Vlasin- Dirctia Judeteana Bistrita-Nasaud a Arhivelor Nationale.

Brosura "Bistritenii si Marea Unire" reuneste date si informatii despre 20 de personalitati ale judetului Bistrita-Nasaud implicate in faurirea Unirii din 1918.

Proiectul a fost realizat in parteneriat cu LifeVision Films, Refresh Time Bistrita si Blue Apple Concept SRL Bistrita.

Multumim colaboratorilor: Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Directia Judeteana Bistrita-Nasaud a Arhivelor Nationale, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Asociatia Culturala Pictor Octavian Smigelschi Sibiu si Biblioteca Judeteana Astra Sibiu.

In cadrul evenimentului de lansare vor fi inmanate diplome si plachete aniversare colaboratorilor Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud care s-au implicat in acest an in organizarea activitatilor culturale destinate celebrarii Centenarului.

Evenimetul de lansare, organizat cu sprijinul Gaale Image se va desfasura marti, 18 decembrie 2018, de la ora 18.00, la Restaurant Ozana, Bistrita.

Intrarea se face pe baza de invitatie.

 

Manager,

Alexandru Gavrilas

0 comentarii4977 vizualizări13 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0