Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Luni 06 Iulie 2020 - 13876 vizitatori azi
"Ateliere ceramice din Dacia Romana".

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud deschide seria actiunilor culturale ale anului 2019 cu un eveniment expozitional dedicat Zilei Culturii Nationale. Sectia de istorie a Muzeului Bistrita invita publicul larg, marti, 15 ianuarie 2019, de la ora 13.00, la vernisajul expozitiei "Ateliere ceramice din Dacia Romana", organizata de Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud in colaborare cu Muzeul National de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca si Muzeul Judetean Mures. Epozitia reuneste peste 100 de piese ceramice de secol II-III p. Chr., descoperite la Ilisua, Cristesti, Micasasa, Rosia Montana si Napoca care ilustreaza viata economica si interferenta dintre autohtoni si colonistii romani.

In cadrul evenimentului expozitional va fi lansat cel de al 32-lea numar al anuarului de specialitate al muzeului, "Revista Bistritei". Din cuprins:

- Sorin COCIS, Corneliu GAIU- "Fibulele romane din asezarea de la Stupini";

- Mirela POPA-ANDREI - "Preparandia greco-catolica de fete din Gherla la inceput de drum (1915)"

- Ion CARJA, Cecilia CARJA - "Marele Razboi si redimensionarea loialitatilor.Romani ardeleni si banateni dupa despartirea de "bunul imparat"

- Florin VLASIN, Dorin DOLOGA - "Locuitori din Bistrita participanti la Primul Razboi Mondial (III)" 

- Alexandru BUCUR, Vasile MARCULET - "Participarea romanilor din fostul judet Bistrita-Nasaud la Primul Razboi Mondial (1914-1918)" 

- Petre DIN - "Sextil Puscariu si Primul Razboi Mondial. Anul 1917"

- Elisabeta SCURTU - "Familia de preoti Pop din Rebrisoara (jud. Bistrita-Nasaud)".

Evenimentul se va desfasura la sediul Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, din strada Gen. Grigore Balan, nr. 19.

Va asteptam cu drag!

 

Manager,

Alexandru Gavrilas.

0 comentarii4655 vizualizări14 ianuarie 2019
rss 2.0
rss 2.0