Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Interviu: Dezvaluiri socante despre Revolutia Romana din 1989 .

Col (r.) Paulian Pasarin a fost seful Serviciului de Contraspionaj. El a condus serviciul de la infiintarea sa, in anul 1974, pana la dizolvare, in decembrie 1989. Acesta declara ca in decembrie 1989 nu a fost revolutie, iar evenimentele care au dus la inlaturarea lui Nicolae Ceausescu si chiar impuscarea lui si a Elenei Ceausescu, au fost planificate cu mult timp inainte, de Uniunea Sovietica si Statele Unite. 

Paulian Pasarin a murit in anul 2007, iar apropiati ai sai au declarat ca 
ultimele sale cuvinte ar fi fost: "Mi-au facut-o si ei mie…".

Reporter:
 Domnule colonel, a stiut Nicolae Ceausescu 
ce i se pregateste, sau a fost luat prin surprindere de Revolutia 
din Decembrie 1989?
Paulian Pasarin: Despre evenimentele din 1989 pot sa spun adevarul, pentru ca am cunoscut fata nevazuta a lucrurilor, dar nu voi folosi termenul de revolutie, pentru ca nu impartasesc aceasta varianta si va voi argumenta in continuare de ce. 
S-a stiut cu mult timp inainte ce va urma. Au existat informatii in mediul oamenilor de informatii si nu de genul ca s-ar putea, ci au fost informatii certe. 
Totul a plecat de la o greseala a lui Nicolae Ceausescu. 
La sfarsitul anilor 70, dupa moartea lui Brejnev, s-a pus problema cine sa fie succesorul lui la conducerea Partidului Comunist din Uniunea Sovietica. 
Printre posibilii succesori a aparut si Andropov, care era seful KGB-ului in Uniunea Sovietica. 
Atunci Ceausescu a facut greseala (nu stiu daca sfatuit, sau din proprie initiativa, dar cred ca a fost o initiativa personala), de a iesi pe postul national de televiziune cu parerea ca nu este Andropov cel mai potrivit sa-l urmeze pe Brejnev la conducerea partidului. 
De aici au sarit scantei si de o parte si de alta, dar mai ales din partea lui Andropov, care a ajuns in pozitia de presedinte al Uniunii Sovietice. 
Deci inlaturarea lui Nicolae Ceausescu a fost pusa la cale la Moscova. 
In plan informativ, un subordonat de-al meu a venit si mi-a spus ca, in fiecare zi de marti si de vineri ale saptamanii, la blocul din Piata Aviatorilor, bloc care era al sovieticilor si era un camin-hotel, vin un autocar sau doua cu turisti, care a doua zi nu faceau altceva decat sa impanzeasca Bucurestiul. 
In urma verificarii informatiilor am constatat ca turistii verificau pietele, magazinele, dar mai ales se familiarizau cu dispozitivele de pe traseele pe care circula Ceausescu. 
Daca barbatii aveau ca sarcina sa monitorizeze intersectiile si sa vada lipsurile cu care se confrunta populatia, femeile au mers pana acolo incat ii identificau pe baietii nostri aflati in dispozitiv si incercau sa le faca "ochi dulci", in ideea de a intra in vorba cu ei. 
Am mers mai departe cu verificarea si am aflat ca aceste grupuri faceau parte dintr-o divizie amplasata in Basarabia. Unii dintre ei isi cautau anumite pozitii, din care sa poata actiona cu arme de foc. 
Eu imi intaresc afirmatia prin faptul ca toti care s-au aflat in multime si asupra carora s-a tras, au fost impuscati de la inaltime, dupa traiectoria gloantelor. 


R: Coincid cladirile in jurul carora au stat mai mult presupusii turisti cu cele din care s-a tras in timpul evenimentelor din Decembrie 1989?

P. P.: Da, cele mai studiate cladiri de catre respectivele persoane au fost chiar cele din care sau de pe care s-a tras in multime. 
De exemplu, in jurul Televiziunii au fost instalate acele simulatoare, iar eu cunosc un caz concret, al unui anume Popescu, de pe Zambacian, care a manuit tot timpul simulatorul si a recunoscut ulterior acest lucru. 
Este un fost agent KGB, care a povestit ca a folosit simulatorul, iar pe masa avea un pahar cu apa si o pastila, pe care trebuia sa o ia, ca sa moara, daca actiunea ar fi esuat, iar el ar fi fost prins.
R: Ce se facea, concret, cu acele simulatoare?
P. P.: Simulatoarele erau de mai multe categorii: 
de zgomot care imitau trecerea unui tanc, o rafala de mitraliera, o explozie, dar si simulatoare cu efecte luminoase, cu trasoare. 
Deci, revenind la intrebarea initiala, daca s-a cunoscut sau nu ce urmeaza, este cert ca Ceausescu a fost informat despre faptul ca urma sa fie inlaturat. 
Astfel, pentru ca stia ca i se pregateste ceva, nu a ramas niciodata pe timp de noapte in URSS, de cate ori s-a dus in vizita, 
n-a acceptat niciodata sa se faca aplicatii pe teritoriul Romaniei, impreuna cu celelalte state din Tratatul de la Varsovia 
si nici macar sa treaca trupele pe teritoriul tarii, singurul lucru pe care l-a acceptat fiind aplicatiile pe harta. 
Multi spun ca ar fi fost vorba despre o tradare a Securitatii, dar Securitatea si-a facut datoria, aceea de a culege informatii, 
de a le verifica si de a informa pe presedinte despre ce se intampla, ori noi asta am facut. 
Trebuie precizat ca eu si cu oamenii mei ne ocupam strict de securitatea presedintelui si nu aveam nici o legatura 
cu trupele de securitate, care se ocupau de securitatea nationala. 
Poate am fost acuzati ca nu am actionat in timpul evenimentelor din 1989, dar trebuia sa te gandesti intai la tara 
si apoi daca e bine sau nu sa-l aperi pe Ceausescu. 
Daca ar fi actionat Securitatea, ar fi insemnat macel national. 
Trebuie spus ca s-a afirmat ca in Romania a fost genocid si ca sunt 62.000 de morti, o cifra lansata dinainte de sistemul de dezinformare sovietic, ca sa justifice interventia militara, o alta varianta pusa la cale de sovietici, daca varianta inceputa ar fi esuat. 
S-a actionat cu planuri de dezinformare, s-a actionat cu zvonuri, propaganda defaimatoare, prin Europa Libera si 
cu mobilizare de oameni, ceea ce s-a intamplat la Timisoara si la Bucuresti. 
Asta pentru ca lumea era nemultumita si era usor de scos in strada. 
Iar la actiune n-au participat numai sovieticii, au participat si americanii, acestia din urma in partea aeriana.
R: Deci, concret, cine si ce a hotarat il legatura cu soarta sotilor Ceausescu?
P. P.: Bush cu Gorbaciov s-au intalnit in vara (n.r.- dec 89) lui 89 la Malta si au hotarat inlaturarea lui Ceausescu de la conducerea Romaniei, dar s-a hotarat ca treaba sa fie executata pe cale terestra de Uniunea Sovietica si pe cale aeriana de Statele Unite. Reteaua informativa, insa, a fost imbunatatita, pentru ca, pe langa serviciile secrete ruse si americane ce au actionat in plan informational, s-a colaborat si cu serviciile de informatii ale evreilor, sarbilor. De altfel, vreau sa-i informez pe cititori ca primul partid comunist care a rupt legaturile cu Nicolae Ceausescu a fost Uniunea Comunistilor Iugoslavi, in frunte cu Milosevici, iar principala poarta de intrare a trupelor de comando in Romania, care au declansat evenimentele de la Timisoara, a fost granita sarbeasca.
R: Am inteles cine au fost actorii acestor scene, dar care era scopul, ce voiau, de fapt, sa faca?
P. P.: Gorbaciov voia inlaturarea lui Ceausescu si o Perestroika, adica schimbarea si destinderea, care sa duca la un grad mai mare de libertate, dar tot intr-un socialism cu un singur partid. 
De ce? Pentru ca Gorbaciov era finul lui Andropov si a fost seful directiei de dezinformare din KGB, deci actiona ca un profesionist. De altfel, la intalnirea sefilor de state si de guverne din Tratatul de la Varsovia, care a avut loc la Moscova, Gorbaciov s-a intalnit separat cu fiecare sef de stat, iar cand s-a intalnit cu Ceausescu i-a spus ca trebuie facuta o schimbare, iar asa cum s-au retras altii (Honeker a plecat, Brejnev a plecat, Jivcov a plecat), e cazul sa se retraga si el, la al XIV-lea congres. 
Raspunsul lui Ceausescu a fost destul de categoric, cum ca e treaba partidului si a poporului sau, iar atunci Gorbaciov l-a amenintat, ca-l sterge de pe fata pamantului, la care Ceausescu a trecut si el la amenintari, spunand: "Daca te mai amesteci in tara mea iti fac din Europa un Vietnam cum n-ai mai vazut niciodata si-ti cer Tezaurul, Insula Serpilor si Basarabia!"... 
Efectul discutiei lor s-a vazut si in intalnirea generala, pentru ca Ceausescu a anuntat ca s-a inteles cu sefii de state si cu primii ministrii, ca urmatoarea intalnire a primilor ministrii sa aiba loc la Bucuresti si Gorbaciov din prezidiu i-a zis: "Sa vedem daca mai apuci!".
R: A fost acea intalnire de la Moscova semnalul de incepere a evenimentelor din decembrie 89?
P. P.: Categoric! La cererea lui Gorbaciov, a pornit ofensiva si trebuie sa clarificam ce s-a intamplat la Timisoara. 
Se tot vorbeste de cei 42 de morti, care au fost impuscati la Timisoara si arsi in crematoriu la Bucuresti. Nu au fost oameni din Timisoara , ci oameni din trupele de comando, care trageau de aproape in oamenii care manifestau. 
Au fost depistati, impuscati si dusi la Morga. Din toti, n-a venit pana acum vreo ruda sa spuna ca le-a fost ars cineva la crematoriu. Ei erau oameni recrutati cu ani in urma din strainatate, e drept romani, dar despre care nu se mai stia nimic. Ei au fost recrutati si pregatiti in Ungaria si au fost 
pregatiti special. Ei au fost cei care i-au scos pe studenti afara cu forta. Multi se tem sa spuna, dar eu stiu, pentru ca am cules informatii. 
R: Pe acesti oameni din trupele de comando cine i-a impuscat?
P. P.: Oamenii generalului Nuta Constantin, seful Inspectoratului General al Militiei i-au impuscat, iar el a fost trimis la Timisoara de Elena Ceausescu, 
pentru ca Ceausescu era in Iran . Iar ca o dovada ca asa a fost, ungurii au facut deja monument celor 42 de morti in Ungaria. Cand a plecat din Timisoara , Nuta a luat cu el toate documentele si probele pe care le avea de la actiunea care a avut loc, inclusiv probe video. Rusii au stiut, insa, ca acesta are probe impotriva lor, asa ca l-au interceptat in tren la Alba Iulia si l-au urcat intr-un elicopter, care a pierit intr-o explozie, iar Nuta, echipajul si dovezile au ars. 
Deci, dupa cum vedeti, totul a fost pus la punct, spontane fiind doar manifestatiile oamenilor in strada, dar si iesirea lor a fost provocata de cei care au organizat totul. Asta pentru ca o simulare de revolutie a poporului 
sa mascheze interventia externa. 

0 comentarii3087 vizualizări24 iunie 2011




rss 2.0
rss 2.0