Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Luni 01 Martie 2021 - 5648 vizitatori azi
Cetatile dacice din Muntii Orastiei.

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, ca urmare a obtinerii autorizatiei de cercetare arheologica, anunta inceperea Programului multianual de cercetari arheologice "Cetatile dacice din Muntii Orastiei", cel mai mare de acest fel derulat in Romania pana in prezent. In cadrul acestui program, care a fost initiat si este finantat de catre Ministerul Culturii si Patrimoniului National, muzeului nostru ii revine rolul de institutie organizatoare, parteneri fiindu-ne Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Muzeul National de Istorie a Romaniei din Bucuresti, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva si Institutul de Arheologie si Istoria Artei din Cluj-Napoca. 

Programul se va desfasura pe o perioada de patru ani, timp in care se vor efectua cercetari arheologice sistematice si pluridisciplinare in cetatile dacice din Muntii Orastiei, monumente inscrise pe Lista Patrimoniului UNESCO. De asemenea, se va urmari realizarea unei diseminari cat mai eficiente a rezultatelor cercetarilor atat printre specialisti, cat si in randul publicului larg.

Dorinta noastra este ca acest important program de cercetare sa devina un model, in conformitate cu valoarea vestigiilor si statutul UNESCO al monumentelor antice din zona Muntilor  Orastiei.

            Managerul programului de cercetare este d-na dr. Carmen Ciongradi, directorul general al MNIT Cluj (0752108719), iar responsabilul stiintific si sef al santierelor arheologice este d-nul conf. dr. Gelu Florea de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj (0740591601).

1 comentariu3899 vizualizări24 august 2012
rss 2.0
rss 2.0