Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Marti 07 Iulie 2020 - 10412 vizitatori azi
La hotarele Romei: Daci, Celti, Vandali.

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca va gazdui in perioada 12 - 29 august 2013 expozitia temporara La hotarele Romei: Daci, Celti, Vandali. Expozitia prezinta descoperiri arheologice din Transilvania, care ilustreaza civilizatiile antice de la hotarele lumii romane, printre ele aflandu-se atat obiecte celtice din sec. IV-II a.Chr., cat si dacice din perioada cuprinsa intre secolele II a.Chr. si I p.Chr., precum si obiecte din sec. II-III ce au apartinut vandalilor. Piesele care vor fi prezentate publicului au fost expuse in cursul anului trecut la Muzeul Civilizatiei Celtice si Romane din Manching (Germania).

Realizatorii acestei expozitii au dorit sa evidentieze diversitatea culturala existenta in Nordul Bazinului Carpatic, spatiu aflat in imediata vecinatate a Imperiului roman. Expozitia este rodul colaborarii dintre Muzeul Judetean Satu-Mare, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul National al Unirii din Alba Iulia, Muzeul de Istorie si Arta Zalau si Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures.

Publicul poate vizita expozitia la sediul muzeului din str. Constantin Daicoviciu nr. 2, in Sala de expozitii temporare aflata la etajul 2. Expozitia este deschisa in zilele de luni, marti, joi si vineri intre orele 10-16, iar miercurea intre orele 12-18.

0 comentarii2975 vizualizări11 august 2013
rss 2.0
rss 2.0