Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Marti 07 Iulie 2020 - 10348 vizitatori azi
CIVILIZATIA DACICA: ZIUA PORTILOR DESCHISE.

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei in parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva organizeaza "Ziua Portilor Deschise" pe santierul arheologic de la Sarmizegetusa Regia (Gradistea de Munte), jud. Hunedoara.

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei impreuna cu institutiile partenere va invita sambata, 31 august a.c., incepand cu ora 10.00, sa vizitati situl arheologic de la Gradistea de Munte, jud. Hunedoara, cu ocazia "Zilei Portilor Deschise - Sarmizegetusa Regia 2013".

Proiectul de cercetare arheologica "Cetatile Dacice din Muntii Orastiei" este coordonat de MNIT si se desfasoara in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca si Administratia sitului arheologic Sarmizegetusa Regia din cadrul Consiliului Judetean Hunedoara fiind sustinut financiar de catre Ministerul Culturii.

"Scopul organizarii acestui eveniment este acela de a aduce mai aproape rezultatele cercetarilor arheologice recente si monumentele dacice din zona Muntilor Orastiei de publicul interesat de cunoasterea civilizatiei dacice. Cei ce vor alege sa raspunda invitatiei noastre vor beneficia de ghidaje gratuite, complete, efectuate de membrii colectivului de cercetare arheologica la toate monumentele vizibile din zona cetatii si zona sacra si vor avea ocazia sa viziteze santierul arheologic aflat in curs de desfasurare.", a explicat dr. Carmen Ciongradi, director general al MNIT.

De asemenea, in cadrul unui atelier special, specialistii colectivului de cercetare vor prezenta publicului obiecte descoperite in timpul campaniei arheologice de anul acesta, iar intr-un spatiu special amenajat se vor putea viziona proiectii video cu reconstituiri virtuale ale unor monumente si obiecte apartinand civilizatiei dacice.

 Va asteptam cu drag!

 

Persoana de contact: Gabriela Gheorghiu, (Tel. 0752108723, E-mail: gheorghiu.gabriela@mnit.ro); Gheorghe Petrov Tel. 0752108731, E-mail: gheorghe.petrov@gmail.com

0 comentarii2639 vizualizări26 august 2013
rss 2.0
rss 2.0