Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Umor Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Bancuri noi din Ardeal. Ca Bula suntem noi, toti!

Verestoy Attila este un mare erou maghiar, care a luptat cu drujba in mana impotriva
 padurilor romanesti;

 • Herodot a scris ca secuii sunt cei mai viteji dintre traci;

 • Cand Dumnezeu l-a facut pe Adam, ungurii erau deja de mult in Ardeal;

 • Avram Iancu este un roman care si-a primit numele dupa o papusa spanzurata de Csibi
 Barna;

 • Armata romana nu a cucerit Budapesta, ci a venit acolo ca sa se predea maghiarilor;

 • Cand au ajuns prima data in Ardeal, ungurii au gasit acolo alti unguri;

 • Primele castre romane au primit nume unguresti: Piroslissum, Opullum sau Szegetusza;

 • Saorma a fost inventata de maghiarii care tineau carnea sub sa;

 • Dinozaurii au disparut dupa ce au incercat sa le ia ungurilor Ardealul.

 

.

Un algerian cu o barba mare este asezat alaturi de un francez foarte occidental intr-un avion Paris-Alger.

Dupa decolare, stewardesa incepe sa serveasca bauturi pasagerilor.

Francezul cere o cupa de sampanie.

Dupa ce l-a servit, stewardesa il intreaba pe musulman daca vrea si el una.

Raspunsul acestuia, foarte ofensat :

- Prefer sa fiu rapit si violat cu salbaticie de zece prostituate de la Babilon decat sa las o singura picatura de alcool sa atinga buzele mele !

Francezul, inecandu-se, da repede inapoi cupa lui de sampanie stewardesei, spunandu-i :

- Si eu prefer, nu stiam ca se poate alege !

 

.

La un moment dat, Bula ajunge intr-o mare criza de bani. Se gandi sa mearga la  

vecinul lui evreu Itic si sa-i ceara 2 lei, ca imprumut pana la primavara. 

Itic il asculta atent, apoi ii zise: 

-Bine, iti dau 2 lei imprumut pana la primavara, dar imi lasi toporul
 ca zalog, iar la primavara imi dai 4 lei inapoi, altfel nu ne invoim. E bine? 

Mai de voie, mai de nevoie, intr-un final Bula se invoi. Lasa toporul ca zalog, lua banii si dadu sa plece. 

Insa Itic il striga: 

-Bai Bula! Ia fii atent la mine, la ce m-am gandit. La primavara stiu ca o sa-ti fie greu sa-mi dai inapoi cei 4 lei, ca iarna e lunga si grea, asa ca stii ce? Ia da tu acum 2 lei inapoi, si la primavara iti mai raman de dat doar 2 lei, ce zici, o sa-ti fie mai usor? 

Bula se gandi putin si recunoscu, in sinea lui, ca Itic are dreptate si ca uite, e un vecin adevarat, asa ca se invoi, ii dete inapoi cei 2 lei si pleca acasa ceva mai usurat. 

Insa pe drum tot calcula: 

-Hmmm! Bani nu am, topor nu am, insa m-am ales cu o datorie de 2 lei, si totusi nu a fost nimic in neregula...! 

 PS: azi, Itic si-a schimbat numele si acum se numeste FMI!  

  .

 

Raspunsul plin de umor al unui elev la o intrebare propusa de un profesor excentric a ajuns sa aiba milioane de vizualizari pe internet. Chiar si profesorul a raspuns la gluma: i-a dat elevului nota A+ si a publicat intreaga explicatie pe internet.
La un examen la chimie, un profesor al Universitatii din Arizona a pus urmatoarea intrebare. "Este Iadul exotermic (cedeaza caldura) sau endotermic (absoarbe caldura)?". Intrebarea inedita a fost dublata de un raspuns de-a dreptul genial. Il redam mai jos, in traducere in romana:

"Mai intai, trebuie sa stim cum se modifica masa Iadului de-a lungul timpului. Pentru aceasta, trebuie sa stim rata de mutare a sufletelor in Iad si rata de plecare a sufletelor din Iad, ceea ce este destul de greu de stabilit. Cred insa ca putem estima ca, odata ce un suflet ajunge in Iad, nu mai pleaca de acolo. Asadar, niciun suflet ajuns in Iad nu mai pleaca de acolo. Iar, in privinta numarului de suflete care intra in Iad, diferitele religii care exista astazi pe lume ne pot da o mana de ajutor.

Aproape fiecare religie din lume pretinde ca, daca nu esti membru al acelei religii, vei ajunge in Iad. Avand in vedere ca exista mai multe religii, iar fiecare individ apartine cel mult unei singure religii, putem concluziona ca toate sufletele merg in Iad. Avand in vedere natalitatea si mortalitatea de pe Terra, putem concluziona, de asemenea, ca numarul de suflete din Iad creste exponential. Acum, putem analiza rata de schimbare a volumului Iadului, intrucat Legea lui Boyle prevede ca, pentru ca temperatura si presiunea din Iad sa ramana la acelasi nivel, volumul Iadului trebuie sa se mareasca proportional cu numarul de noi suflete sosite in Iad.

Asadar, avem doua posibilitati:

1. Daca Iadul se extinde cu o rata inferioara celei de intrare a sufletelor in el, atunci temperatura si presiunea din Iad vor creste pana cand intreg Iadul se va dezlantui.

2. Daca Iadul se extinde cu o rata superioara celei de intrare a sufletelor in el, atunci temperatura si presiunea vor scadea pana cand Iadul va ingheta.

Asadar, care este varianta corecta?

Daca acceptam postulatul oferit mie de Teresa, in primul meu an la universitate, "Voi face dragoste cu tine atunci cand va ingheta Iadul" si daca luam in considerare si amanuntul ca am facut dragoste cu ea azi-noapte, atunci varianta doi este cea corecta, astfel incat sunt sigur ca Iadul este exotermic si a inghetat deja. Corolarul acestei teorii este ca, avand in vedere ca Iadul a inghetat, nu mai primeste noi suflete si, in aceste conditii, cei disparuti nu pot ajunge decat in Rai, dovedind existenta divinitatii. Ceea ce explica de ce, azi noapte, Teresa tipa intruna "Oo, Doamne!".

 

 

 

0 comentarii868 vizualizări10 ianuarie 2014




rss 2.0
rss 2.0