Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Umor Sambata 22 Februarie 2020 - 5688 vizitatori azi
Corporatist de succes in zece pasi.

 Te nasti intr-un sat de pe langa un oras mai mare (Braila sau Galati, de preferinta). Satul vostru are si o sosea. Tu nu stai la sosea. Acolo stau aia instariti. Tu nu esti.


* Cresti auzind-o pe maica-ta spunandu-si cat e de proasta ca l-a luat pe tac-tu si spunandu-ti ca daca nu inveti ai sa ajungi ca el.


* La scoala din sat esti primul. Maica-ta e mandra, vecinele invidioase, taica-tau bea in cinstea ta.


* Dai la liceu la oras. Primul soc cultural. Stai la o matusa. Domnisoara la 50 de ani. Pentru tine e zana cea buna, pentru vecinii ei, "nebuna de la cinci". Iti petreci mare parte la baie. Veceul in casa te fascineaza.


* Dupa primul an de liceu in care ai fost doar al cincilea din clasa si maica-ta aproape ca te renegase, te acomodezi si te faci tocilar. Ti se zice "Taranu", fetele iti vorbesc frumos doar cand iti cer tema, baietii joaca fotbal cu ghiozdanul tau.


* Ajungi la facultate. La Bucuresti. Al doilea soc cultural. Maica-ta iti trimite scrisoare ca poate sa moara linistita. In aceeasi scrisoare ma-ta mare zice ca ea vrea sa te vada insurat si ca moare dup-aia. Stai la camin si te descurci cu mancare de acasa tinuta la rece pe pervazul ferestrei. Si aici esti printre fruntasi.


* In ultimul an de facultate, te duci internship. Stai opt luni neplatit, dupa opt luni seful biroului iti zice: "Avem un post liber". Accepti chiar salariul minim pe economie. O suni pe maica-ta si-i dai raportul. E atat de fericita incat, se gandeste ca, acum ca te-ai realizat la Bucuresti, ar putea sa-l lase pe tac-tu si sa vina sa stea
cu tine.


* La job vii primul si pleci ultimul. Lucrezi in weekend si de acasa. Esti ultra-obedient si pupincurist. Colegii sunt scarbiti de tine, seful te place si te exploateaza. Iti mareste salariul. Poti chiar sa ii trimiti si maica-tii niste bani.


* Te insori cu cea mai frumoasa fata de la tine din sat. E si ea venita la Bucuresti, dar nu a avut succesul tau. Faceti nunta in sat. Maica-ta plange, bunica-ta nu moare, in schimb e mort de beat taica-tau.


* Esti avansat. Ceva directoras. Ea e gravida. Faci credit pentru casa si masina. Te asteapta 25 de ani de rate si vacante in Turcia si Grecia. Bunica-ta a murit, maica-ta vine la voi sa va creasca plodul, taica-tau e tot la birt. Nu esti fericit, dar esti implinit.

 

 

 

(n.r.- material primit de la bucurestian)

0 comentarii1582 vizualizări15 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0