Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Umor Miercuri 15 Iulie 2020 - 20286 vizitatori azi
Creierul varstnicilor este mai lent...

In  sfarsit, explicatia pe care o presupuneam corecta si o doream, dar nu eram sigur!!! Macar acum m-am linistit!!! Creierul varstnicilor este mai lent deoarece a acumulat o mare cantitate de cunostinte.                
            Savantii considera ca oamenii nu se degradeaza mental odata cu varsta, ci, pur si simplu dureaza mai mult pana ce-si amintesc de un lucru, deoarece ei au mai multe informatii in creier. La fel cum, unui calculator al carui hard-disk e supraincarcat, ii ia mai  mult timp pentru accesarea unei informatii.
                
           Cercetatorii afirma ca incetinirea procesului  nu reprezinta un declin al fenomenului cunoasterii. Creierul uman lucreaza mai lent la cei in varsta, spune Dr. Michael Ramscar, numai datorita faptului ca a acumulat mai multe informatii in decursul timpului. Creierul batranilor nu devine mai putin eficient. Din contra a adunat mai multe cunostinte.
                
            De asemenea, cei in varsta, adesea se duc in alta camera sa ia ceva, iar cand ajung acolo, se intreaba  pentru ce au venit. Aceasta nu este o problema de memorie ci o metoda naturala pentru a-i determina pe batrani sa faca mai multa miscare !
                
            Am o gramada de prieteni la care ar trebui  sa le trimit acest mesaj,
 dar nu-mi amintesc, asa ca, va rog pe voi sa-l trimiteti mai departe prietenilor vostri, care poate sunt si ai mei.
 
 
.

Un indian merge la primarie si-i spune functionarului:
- Buna ziua! Ma numesc Marele Cal De Fier Ce Fuge Pe Lunga Strada Ferata Intinsa Pe Imensa Campie Verde
si sunt aici pentru a-mi schimba numele.

- Bine, si cum ati vrea sa va numiti?

- Tren.

 

0 comentarii5663 vizualizări07 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0