Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Umor Sambata 28 Noiembrie 2020 - 6952 vizitatori azi
Scrisoarea deschisa a liceenilor de la "Bolintineanu" catre premierul Victor Ponta.

Scandalul "Spaga la bac" a continuat cu un nou episod: luarea cu arcanul a junilor liceeni si transportarea lor la audieri de catre procurorii basisti, udristi si funieristi.A fost nevoie de amestecul hotarat in treburile justitiei al lui Victor Ponta, aceasta Ana Ipatescu cu ochelari si cojones, pentru a-i elibera pe tinerii revolutionari din bratele poterei nemiloase. Entuziasmati de gestul haiducesc al premierului, liceenii au tinut sa-si manifeste multumirea, adresandu-i acestuia o scrisoare deschisa, pe care o publicam in exclusivitate.

 

Domnu priministru Victor Ponta

In primu’ rand, ne e greu sa ne esprimam cu "domnu’" unui meserias atat de apropiat de sufletul nostru, finca simtim ca ca tine suntem si noi, asa ca dane voe sat-i spunem, ca la cel mai bun pretenar al nostru: "Bai, coane, esti tare, sa moara mama!" Cea-i facut tu pentru noi n-o sa uitam niciodata, fratica!

Cand a tabarat garda peste noi, sa nam parte, nu mai stiam unde sa mai ascundem mangotii, iam bagat pe unde am putut, da’ baietii n-a fost norocosi ca fetele, asa ca n-a putut sai bage dacat in chiloti, unde ia gasit procurori si nea dat de belea ca nea pus sa dam declaratii si multi dintre noi stia dacat sa se semneze.

Dar, chiar cand credeam ca am berbelit-o, ca nu mai ie nimic de facut s-o sa ajungem cu totii colegi de scapat sapunul cu idolul nostru, Gigi Becali, pa Jilava, ai aparut tu, Viorele, ca un cavaler din ala de-am vazut noi in Stapanul inelelor si leai facut varza pa orcile de procurori. Sa vazut, sa sti, ca ai experienta cu procurori: arunca-i peste balustrada pe toti, da-i dreacu’!

Multi zice ca n-aveai dreptul sa dai ordine justitiei. Ma, cum vine asta? Pai la cat am dat noi dreptu’, sa na-i tu dreptul sat-i arati muschii la procurori si la gabori? Adica noi am dat mia de euro la profi ca sa ramanem cu buza umflata, si f...ti si cu banii luati, si fara diploma de bac? De ce esti priministru, nu sa dai ordine, ca sa mearga treaba bine, pa combinatie?

Si, sa-mi bag banii pa card si cardu-n buzunar de nar fi mers treaba brici, daca nu se amesteca  astia! Parca nu mai avea ce sa faca, in loc s-o gaseasca, in pana mea, pe Elodia sau conturile lu’ Ceasca, ei face iures cu noi, ne-a vazut mai cu ciunga-n par, mai cu pene pe spate? Ai dreacu’ de procurori, bagale-am pamant pa fata! Crede-ne, Viorele, de nu nea venit sa-i injuram ieri de totii mortii lor si dacat din respect fata de domnu Liviu Dragnea, n-am facuto!

Inca o data, iti multumim pentru tot ceai facut pentru noi si sper sa ne tii partea si mai incolo, la facultate, la masteraturi sau la doctoraturi. Findca nu tiam zis, coane, da visul nostru e sa avem toti doctoratu, ca tine, pai, ce, mamele noastre sa nu fie mandre de noi, numa ma-ta? Si, cu tot respectul, iti zicem sa-ti pazesti scaunul, ca venim tare din urma.

Santem sute de mii care vrem sa dovedim ca putem sa copiem mai bine ca tine, ca putem sa imbarligam pa fraieri mai bine de cum ia-i imbarligat tu, ca suntem mai smecheri si mai tari in gura ca tine! Ca cum zicea si profu nostru de filosofie, Socrate: "Vai de dipscipolu care nusi depaseste maestrul!" Maestre Ponta, tinete bine, noi venim!

 

Semneaza:

Un grup de liiceni de la Lic. Dimitrie Bolimtineanu.

 

 

 

2 commentarii2107 vizualizări20 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0