Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Marti 26 Mai 2020 - 16122 vizitatori azi
BULGARELE.

Am pornit la lupta 50 - 60 de persoane, intr-o luna am ajuns la 200 - 300, la doua saptamani de la declansarea "referendumului" (ilegal si inutil) am ajuns la 2282 de semnaturi pe petitia "Salvam Padurea Codrisor". Ieri, 29 septembrie 2013, peste 4200 de bistriteni au spus NU explicit proiectului aberant centura prin Padurea Codrisor.

 De ce s-a temut primarul nu a scapat: tot mai multi bistriteni s-au convins ca o centura prin padurea Codrisor este o aberatie. Numarul celor care au votat NU ar fi fost si mai mare daca intrebarea nu ar fi fost formulata perfid : "Sunteti de acord sa se construiasca, in municipiul Bistrita,  din fonduri europene …" .

 Numarul voturilor NU ar fi fost si mai mare daca lupta ar fi fost dreapta, daca primaria nu ar fi apelat la mijloace necinstite pentru convingerea populatiei : publicitate pe banii primariei (scrisoarea primarului trimisa tuturor bistritenilor in cutie postala, publicitate in mass-media platita de primarie, afisaj electoral platit din bani publici), organizarea de evenimente care sa atraga votanti (Toamna Bistriteana, Festivalul fanfarelor), sabotarea actiunilor societatii civile (Asociatia BISTRITA CIVICA a trebuit sa schimbe de doua ori locatia unor evenimente datorita presiunii si intimidarii celor ce ne-au dat acceptul de a folosi locatiile respective, dezbaterea publica initiata de alt segment al societatii civile nu s-a putut desfasura deoarece sala promisa nu a mai fost pusa la dispozitie).

 Cu siguranta ca ar fi mers mult mai multi bistriteni la vot si ar fi spus NU daca primarul municipiului ar fi venit la dezbaterea publica pe care am organizat-o si la care l-am invitat corespunzator. Invitatia a fost facuta publica prin mass-media locala dar i-a fost trimisa d-lui primar si oficial, prin e-mail transmis la adresa aflata in datele de contact de pe website-ul primariei. Cand nu ai contraargumente, fugi de confruntarea cu cei ce iti contesta unele idei.

 Daca unele partide politice nu ar fi indemnat la boicot numarul voturilor NU ar fi fost mai multe decat cele cu DA.

 Oricum, pentru primar este o lectie usturatoare, intr-un an si trei luni a pierdut peste 10000 de voturi (63% din cei ce l-au votat anul trecut).

 Facem un apel domnului primar sa reconsidere proiectul variantei ocolitoare a municipiului Bistrita, pe un traseu care sa raspunda intru-totul legislatiei in vigoare, un traseu care sa asigure descongestionarea reala a traficului prin municipiu, sa creasca siguranta circulatiei rutiere si sa asigure protectia mediului inconjurator. Facem apel sa se respecte Planul Urbanistic Zonal care prevede amenajarea ca spatiu verde - zona de agrement malurile raului Bistrita si Padurea Codrisor. Conform Legii mediului (OUG 195/2005, art. 71) unei zone aprobata ca spatiu verde nu-i mai poate fi diminuata suprafata sau stramutata locatia.

 Il asiguram ca orice proiect benefic pentru Bistrita va fi sustinut de noi!

 Multumim presei care, in marea majoritate, a reflectat obiectiv si a sustinut activitatea noastra!

 

 

Asociatia BISTRITA CIVICA

0 comentarii2548 vizualizări30 septembrie 2013




rss 2.0
rss 2.0