Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Luni 01 Iunie 2020 - 2062 vizitatori azi
Sa fi ajuns Primarul Cretu Dumnezeul Bistritei?

Acum ca referendumul nu a dat rezultatele scontate, Primarul Cretu ne spune ca "va aplica principiul vox Dei", adica, nici mai mult, nici mai putin, ca va vorbi cu vocea lui Dumnezeu.

La prima vedere, referendumul le-a dat avantaj celor care au sustinut varianta Cretu (Bistrita Sud 2), un avantaj de 17.5 procente, desi la vot s-au prezentat mai putin de 14% din alegatori, o realitate tulburatoare. De ce?

In orice democratie functionala, un lider ales nu se poate exprima "eu reprezint vointa a 70,000 de alegatori" si impotriva celor 300 de scandalagii care vor sa impuna o dictatura a minoritatii (adica un procentaj de 99.6%, pe care nici macar Ceausescu sau Qadafi nu l-au atins ?!). Vocea Primarului Cretu a rostit asa ceva. Acum haideti sa socotim. Numarul scandalagiilor a crescut la 4,281. Dar cine au fost cei in numele carora Primarul Cretu isi adjudeca dreptul de a vorbi in numele lui Dumnezeu? Sa fi fost cei care au fost bombardati cu informatii indesate pe gitul lor de al nostru primar? In limbaj psihologic profesional, acest bombardament cu informati monomaniacale se numeste "insamantarea de memorii false" si este principalul mod prin care manipularea si indoctrinarea maselor, a fost facut, si va fi facut de catre acele capetenii care isi impun vointa lor cu orice cost, lucru in detrimental procesului democratic, proces care cere informarea corecta a cetatenilor.

Intr-o democratie, cand se alege ceva se alege intre "asta" si "aia", nu intre "asta" si tot "asta". In cazul Cretu "asta" este asta si gata, "basta". Problema devine intr-adevar creata, ea fiind numai varianta Cretu, spusa cu vocea lui Dumnezeu.

Nu numai ca "asta" a fost indesata pe gitul oamenilor, timpul acordat dezbaterilor a fost minim, de fapt inexistent, ceea ce nu se poate spune de banii tocati pe referendum. Multi au fost cei care s-au pronuntat in favoarea unei autostrazi ocolitoare, care sa urmareasca traseul de campie pe la Saratel, Monariu, Budacul de Jos, Jelna si Dorolea, ceea ce constituie cea mai fizibila centura ocolitoare: este mult mai ieftina, raspunde cerintelor de viitor, si ofera Codrisorului sansa de a ramane locul de agrement al Bistritei. Insa cel mai insemnat beneficiu este ca generatiile urmatoare ale Bistritei nu vor suferii repercusiunile nefaste si nocive ale acestei decizi de primar despotic care se trezeste vorbind in numele lui Dumnezeu, dupa cum spune dinsul.

Am fost nascut si crescut in Bistrita, am absolvit liceul Liviu Rebreanu, unde am fost coleg cu primarul Cretu. Insa dupa 30 de ani de trai in SUA, in care timp am calatorit prin toate statele Americii si Canada, ca de altfel si prin restul lumii, dupa ce am acumulat multa experienta prin infiintarea de companii si organizatii care au fost benefice interesul comun, ma pronunt cu toata siguranta. In America se spune ca atunci cind ceva arata ca o rata, macaie ca o rata si se clatina ca o rata, acel ceva este intr-adevar o rata. Domnule primar Cretu, Varianta dumneavoastra este o rata de proiect. Un Dezastru pentru generatiile urmatoare.

Mult iubitul Codrisor din trecut este nu doar cea mai sensibila zona a Bistritei, Codrisorul trebuie pastrat neviolat pentru beneficiul generatiilor viitoare. Codrisorul va fi centrul de agrement, inima, codrul verde de care cei buni si tineri se vor lega sufleteste, tineri pe care trebuie sa-i motivam sa ramina. Acum Bistrita ii pierde pe cei talentati, datorita acestor tendinte de despotism, si datorita superstitiilor, miturilor si metehnelor proaste care ii alunga.

M-am intors in Bistrita ca sa-mi ajut orasul natal. Nu pentru castig, nu pentru fala, ci pentru bunul comun.

De acea, te rog Domnule Primar, te rog Ovidiule draga, ca fost coleg de liceu si amic, sa incepem o serie de discutii in sfera publica, pentru a rezolva problema centurii ocolitoare, pentru ca ea sa aiba sansa de a se maturiza, si mai ales ca aceasta sa fie bine comunicata publicului, in asa fel incit Bitritenii sa inteleaga rostul acestui proiect major, si sa participe in mod democratic la proces.

Iar daca aceasta rugaminte onesta este trecuta cu vederea sau musamalizata, si daca intr-o zi rea Varianta Cretu va fi realizata, fie alaiul de popi lung de 15 kilometri care sa sfinteasca Varianta Cretu, va promit ca va trece peste trupul meu. Asa vorbeste adevarul si constiinta din intregul fiintei mele.

Nicholas Kazan,

Aviator, businessman, scriitor. Cetatean al Bistritei.

3 commentarii2527 vizualizări30 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0