Atitudine Joi 21 Iunie 2018 - 6450 vizitatori azi
SCRISOARE DESCHISA DOMNULUI FLORIN OLTEAN.

Dle secretar Oltean Florin, prin prezenta scrisoare publica, vrem sa va aducem la cunostinta cateva aspecte neconforme cu Statutul acestui organism, membru in UE si care  tin de activitatea UGCCPAMR , aspecte  pe care in ciuda functiei pe care o detineti, le girati cu sau fara voie. 

            Stiti foarte bine ca activitatea noastra se bazeaza pe placerea de a creste, reproduce si ameliora diferite specii de animale care fac obiectul UGCCPAMR, ca singura structura din Romania afiliata la Entente Europeenne. In acest context, noua ne sunt straine luptele de culise pentru putere, functii sau......un loc mai in fata. Noi vedem doar animalutele pe care le crestem si care ne fac viata mai frumoasa dupa activitatile de zi cu zi. Cu toate acestea, forul pe care dumneavoastra il girati in calitate de secretar, incearca sa-si depaseasca atributiile statutare. Incerc sa ma explic.

Cu catva timp in urma , o circulara sub titulatura de INVITATIE ne-a atras atentia asupra unor nelegiuiri, intelegem aici  INCALCAREA STATUTULUI UGCCPAMR .Din respectiva invitatie aruncata pe internet pe site-ul UGCCPAMR reiese ca asociatiile si cluburile afiliate la uniune trebuie sa participe la Adunarea Generala care va avea loc in aprilie la Brasov. Cine si de ce a stabilit la Brasov aceasta activitate organizata la nivel national nu rezulta din niciun document.  

            Un lucru extrem de grav ni se pare faptul ca invitatia  in sine este ca urmare a HOTARARII prezidiului UGCCPAMR , formata (la acel moment ) din domnii SEBESTENY , SZONDA si BALAZS ,  prin prezenta fizica , presedintele si secretarul find consultati  doar pe internet in ceea ce priveste locatia de desfasurare a adunarii generale ordinare  . La fel de grav ni se pare faptul ca s-a votat "in trei " ordinea de zi a adunarii , document incropit dupa nevoi personale in dauna intereselor generale ale mebrilor UGCCPAMR . 

             Daca ati luat in calcul valabilitatea voturilor exprimate pe internet ,. atunci va recomand sa extindeti acest principiu si in Parlamentul Romaniei, sa se  stie si acolo  cam cum se pot usura activitatile alesilor nostri .

              Consideram ca asa cum s-au expus pe site-ul uniunii si celelalte documente si activitati

pentru ca lumea sa afle in timp oportun despre ele, SE IMPUNEA ca si aceasta HOTARARE de prezidiu luata in ilegalitate sa fie publicata la fel , cu semnaturi si stampile de "intarire " a celor stabilite . Din pacate presedintele in exercitiu nu-si asuma raspunderea pentru un asemenea gest si pe buna dreptate daca ne gandim la tactica folosita de cei trei (de la rasarit )pentru a da legitimitate unor idealuri personale .

               In alta ordine de idei , va reamintim ca dumneavoastra personal, potrivit atributiilor functionale , sunteti obligat sa aduceti la cunostinta membrilor deciziile conducerii UGCCPAMR , in scris, ca Tetea Ion din Runcu Salvii nu are internet si se ocupa de mulsul vacii mai mult decat de scaune directoriale .

               In concluzie, va sugeram  reanalizarea aspectelor semnalate in mare de catre noi si va propunem urmatoarele : 1) o noua  adunare de prezidiu dar  statutara care sa stabileasca in legitimitate locul si data Adunarii generale ;

                                    2) stabilirea punctelor adunarii ,in conformitate cu situatia existenta ;

                                    3) includerea pe Ordinea de zi a necesitatii completarii locurilor vacante pe baza  unor motive temeinice ;

                                    4) stabilirea locului viitoarei expozitii anuale nationale (la Sannicolau nu s-a " batut in cuie " acest aspect) si aducerea la cunostinta   membrilor uniunii a acestei locatii ; ;

                                    5) sa se respecte STATUTUL  UGCCPAMR privind atribuirea locatiilor pentru nationale, tinandu-se cont de posibilitatile de organizare de catre asociatia sau clubul desemnat , iar eventualii sponsori sa nu se metamorfozeze in organizatori , cum s-a mai intamplat si urmeaza sa se intample identic, iar banii castigati la incasari sa fie un bun al clubului si nu sa mareasca averea sponsorului; 

                                     6) sa se interzica exercitarea unor presiuni sau a unor intentii de lobby de catre membri prezidiului in favoarea unor posibili sponsori cu intentii de imbogatire ; (din pacate si in acest caz unii membri au antecedente )

           Daca  aceste aspecte  legate de bunul  mers al  UGCCPAMR  nu  se analizeaza  rapid, luandu-se  masuri  imediate de  remediere a lor,  aveti  posibilitatea  statutara  convocarii  unei Adunari  Extraordinare in care treburile sa fie puse pe linie !!!!!.

         Dle secretar  Oltean  Florin,   va  fac  cunoscut  faptul ca in  calitate  de  membru  al UGCCPAMR , in situatia nerezolvarii aspectelor  semnalate , acum cand lucrurile inca nu sunt scapate de sub control , imi rezerv dreptul de a ma adresa  ENTENTE EUROPEENNE  forul international din care si dumneavoastra faceti parte.

In speranta unei analize lucide si obiective a celor semnalate si a altor nereguli de care probabil aveti stiinta, raman al dvs "samideano"

 

.

 

   Petru Pasztor

   membru ACAS HENIU  Bistrita.

.

P.S. - FLORIN OLTEAN este secretar al Uniunii Generale a Crescatorilor de Porumbei, Pasari si Animale Mici de Rasa din Romania.

0 comentarii1911 vizualizări04 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0