Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Luni 16 Septembrie 2019 - 28204 vizitatori azi
....asteptam ca binele sa ne vina de la satana.

AU VOTAT ROMANII. Iata, am aflat rezultatele finale ale asa numitei "repetitii generale" pentru alegerile prezidentiale din toamna. Au votat romanii pentru europarlamentare, cati au votat, si au inrosit tara. S-a terminat cu Bucurestiul si Banatul anti-pesediste, s-a terminat cu Ardealul candva mai liberal, acum totul este rosu socialist. Noua ne place socialismul; ne place stanga. De ce-om fi facut, care-au facut, revolutia aia acum 25 de ani? Nu-l mai suportam pe Ceausescu? Pai ne-am indragostit instantaneu de Iliescu! Si asa am ramas pana in ziua de azi! Ceausescu macar era, si-n gandire si-n comportament, socialist, dar Ponta, dragnea, sirbu, mazare, oprisan, mitrea etc, etc?!

Pe acesti "socialisti" ii iubesc atat de mult cei doua-trei milioane de romani care, cu fiecare ocazie, se gatesc cu hainele lor cele mai bune si se duc sa voteze "trandafirii"?! Ce o fi-n mintea noastra (iertata sa-mi fie opinia, dar ma refer exclusiv la implicarea poporului in viata sociala si politica a tarii)?! Ce o fi-n mintea acelora care voteaza voluntar si din convingere cu acest tip de om politic, cu acesti spoliatori?! Ce o fi-n mintea acelora care voteaza pentru cativa banuti cu aceiasi pradatori de tara?! Precum, ce o fi-n mintea acelora care isi striga zilnic problemele sociale (saracia, inutilitatea etc) dar care nu se deplaseaza pana la cabina de vot mergand pe ideea ca "si cu votul meu si fara el tot ei ies"?! Care "ei"?! Nu inteleg cine sunt acesti "ei"! Du-te tu la urne, romane, si separa-i pe acesti "ei" prin puterea pe care o ai si pentru care multi inaintasi de-ai tai au murit ca tu sa te bucuri de ea - libertatea de exprimare si de vot!   

Ca sa nu mai vorbim de mintea acelora care nu voteaza pentru ca nu au variante demne de moralitatea si probitatea lor! Bine, am inteles, poate chiar nu au aceasta varianta la modul ei consistent, dar la aceste alegeri chiar a existat o luminita - independentul Capsali! Acesta, cred eu, se putea constitui intr-o varianta linistitoare a constiintei votantului roman si ortodox (ca tot suntem o tara cu peste 80% ortodocsi, nu?!). Da, stiu, poate veni si-n aceasta situatie carcotasul care-i va gasi multe bube-n cap inclusiv lui Capsali, principala dintre ele fiind aceea ca este un lup singuratic cu extrem de putine sanse, daca s-ar fi ales, de a schimba ceva in bine prin Europa asta globalizata si secularizata.

Domnule, dar chiar si-asa fiind, daca da peste rascoale moralitatea din mine, nici nu votez cu politicienii fsn-isti (caci care este diferenta dintre psd-istii, pd-listii, unpr-istii, pnl-istii si conservatorii zilelor noastre?!), dar nici acasa nu stau!

Insa nu, eu ma duc, gatit cum vorbiram, sa votez cu socialistii! Cu socialistii mafioti, posesorii unor averi (facute din furt, nu din munca) care ii pot face invidiosi chiar si pe cei mai convinsi liberali! Basca faptul ca mai toti cei cu lipsa de variante habar n-aveau ca exista pe buletinul de vot si un ortodox practicant!

Nu, nu! Noi n-avem nevoie de politicieni ortodocsi, oameni cu frica de Dumnezeu. Noua ne plac liber-cugetatorii - doar l-a vazut toata lumea pe satana de Romania, ion iliescu, cum a aparut ca un adevarat duh al iadului pe langa discipolii lui: ponta, dragnea si ceilalti, imediat dupa incheierea votului! Se dusese talpa iadului acolo sa legitimeze victoria acestei pecingini romanesti numite politica de stanga.

Asta ne place noua - unora, desigur, dar de la an la an tot mai multi! Ce ortodoxie, ce moralitate? Paine si circ!

In aceasta campanie electorala, asa stearsa cum a fost ea, psd-ii si-au facut de cap si au jignit onoarea acestei natiuni mai mult decat oricand. Acum si-au intins afisele lor electorale pe care erau scrise de-o schioapa sloganuri de genul "Mandri ca suntem romani", iar deasupra acestei blasfemii il asezasera pe unul dintre romanii care, probabil, i-ar fi calcat in copitele calului daca i-ar fi avut in preajma pe vremea lui - Domnul Mihai Viteazul!!!

Cum e posibil sa intinezi intr-un asa hal memoria unuia dintre cei mai mari oameni de stat ai acestei tari?!

Cum e posibil sa te asociezi tu: iliescu, ponta, dragnea, mazare, oprisan etc, cu Mihai Viteazul?!

Cum e posibil sa faci afirmatia ca aceasta cloaca rosie, cu trandafirii ei cu tot, poate fi mandra de apartenenta la poporul roman?!

Si cu toate astea poporul nu-i sanctioneaza, nu-i amendeaza asa cum mai mult decat normal ar fi fost, ba din contra ii legitimeaza (cei care au facut-o, desigur, dar se pare ca sunt vreo doua milioane de oameni in aceasta situatie)!

Pai, iata raspunsul, dragi concetateni - de aia isi permit astia sa faca orice vor in aceasta tara, pentru faptul ca asupra lor nu exista coercitie. Cu constiintele personale sunt la pamant, credinta si frica de Dumnezeu nu au - ca doar de aia sunt liberi-cugetatori declarati - iar singurul fenomen care i-ar mai putea pune la colt nu exista: sanctiunea din partea poporului!

Ia sa se fi mers acum, la acest vot, pe o simpatie masiva pentru un ortodox practicant cum este acest Capsali. Bineinteles ca el n-ar fi avut aproape nici cea mai mica putere in acel parlament in care Dumnezeu nu are ce cauta, dar ar fi fost un cutremurator semnal de alarma pentru viitoarele alegeri. Ar fi-nsemnat ca poporul roman nu este majoritar ortodox doar la nivel declarativ in fata recenzorilor, ci i-ar fi aratat politicianului ateu ca el, poporul, incepe sa se scuture de asasinii economici cu care s-a "pricopsit" in ultimii 25 de ani. Le-ar fi aratat politicienilor ca el, poporul, a inteles faptul ca cine nu este cu Dumnezeu este, de fapt, impotriva Lui.

Dar, din pacate, acest lucru nu s-a intamplat. Orbirea si surzirea noastra sunt aceleasi pe care le stim din ’90 incoace. Noi vom trai in continuare, pana la alte si alte alegeri, in acelasi paradox: vrem, ne dorim din suflet sa ne fie bine in aceasta tara, dar asteptam ca binele sa ne vina de la satana. Este imposibil, fratilor. Imposibil!

 

            Mai, 2014.

 S o r i n   A N D R E I - sorinandreitr.blogspot.com

.

Material primit la redactie.

0 comentarii3437 vizualizări01 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0