Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Luni 16 Septembrie 2019 - 28104 vizitatori azi
Sobolani si gunoaie in bazinul de captare a apei potabile din Cosbuc.

Mai bine de jumatate din locuitorii comunei Cosbuc beau, fara sa stie, apa dintr-un bazin de captare plin de gunoaie, sobolani, rugina.  (vezi fotografiile atasate). Este ingrijorator faptul ca nimeni nu stie care este realitatea in conditiile in care apa din acest bazin ajunge prin conducte intr-un altul, bazinul oficial, prezentat ca atare de cei din primarie drept unica sursa de captare. Din pacate de la sursa de captare si pana la robinete nu existe niciun fel de filtrare, pentru ca statia cu acest rol nu e functionabila.

         Captarile din Cosbuc, care pun in pericol sanatatea oamenilor sunt rodul unui proiect de mai bine de un milion de euro, realizat recent prin Compania Nationala pentru Investitii (1 milion 40 mii euro), cota cofinantare locala de 24% din valoare ca parte a unui  Proiect integrat prin F.E.A.D.R. - Masura 322 - Aductiune apa potabila.

 Ne intrebam ce parere are Garda de mediu, autoritatea de management a FEADR, Consiliul Judetean BN, Comisia Europeana despre cum se pricepe sa gestioneze un proiect european si cum pune in pericol sanatatea locuitorilor conducerea Primariei Cosbuc, respectiv primarul localitatii?

 

Detectivul apei - A.V.

.

Material primit la redactie.

 

0 comentarii2268 vizualizări05 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0