Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Luni 23 Septembrie 2019 - 8084 vizitatori azi
ATENTIE ! O metoda NOUA de inselatorie.

Pe langa vestita inselatorie cu apelul "accidentul" in care un "membru" al familiei cerea urgent ajutor financiar ca urmare a unui accident, acum a aparut si aceasta noua forma de inselatorie. Am primit zilele trecute un SMS pe telefon cu mentiunea "Am ceva important sa-ti spun, suna-ma! la nr.00375294730016 ! ,fara alte date . 

In primul caz am cerut < Daca mai continui , anunt politia > , iar in al doilea caz am sters imediat SMS-ul din telefon .


ATENTIE , comunicati tuturor celor apropiati   !

Dati-mi voie sa va atrag atentia asupra unei noi forme de inselatorie, aparuta de curand, si care, din pacate ne-a atins si pe noi in Europa.
Mecanismul inselatoriei este urmatorul: pe telefonul mobil apare o instiintare privind necesitatea apelarii de urgenta la numarul de la care ai fost sunat si care ti-a ramas pe ecran "apel nepreluat", pentru primirea unor informatii foarte importante. Instiintarea poate aparea chiar fara ca telefonul sa fi sunat vreodata. Daca e vorba de un numar care incepe cu +39..., 390..., +391...., +392..., +393..., +394... (in cazul depistat de noi era numarul +393193260045), il stergeti imediat si nu se va intampla nimic. 

Dar daca sunati la acel numar veti deveni victima infractorilor. In cazul concret, titularul telefonului a sunat la numarul respectiv, nu a mai avut posibilitatea sa intrerupa convorbirea, costurile inregistrate pe factura depasind 2000 de euro.


Din informatiile primite de la Ministerul de Interne e vorba de mai multe astfel de cazuri. De aceea va rog, in ideea prevenirii altor cazuri, transmiteti aceasta informatie cat mai multor oameni!  

"+39" are Italia iar "+375" este Belarus.

.

Material primit la redactie.

 

1 comentariu2947 vizualizări12 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0