Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Luni 19 August 2019 - 4126 vizitatori azi
De ce doar ardelenii primesc amenzi la mare?

Scrisoare deschisa catre Primaria si Consiliul Local Eforie. Stimate domnule primar Ion Ovidiu Brailoiu si stimati domni si doamne consilieri.  Subsemnatul Florin I. Bojor din Bistrita am avut bucuria de a petrece in calitate de turist cateva zile in comunitatea pe care o administrati. In cursul zilei de 20 iulie 2014 am oprit pe Bulevardul Tudor Vladimirescu din Eforie Nord, caci nu existau locuri de parcare libere in zona. Subliniez faptul ca am strabatut toate stradutele din jurul plajei insa totul era ocupat. Alaturi de mine au parcat in locul in care politia spune ca oprirea era interzisa si multe alte vehicule.

 Aici, in conformitate cu presupusa greseala comisa am fost sanctionat contraventional de catre agentul constatator Steflea Mihai (legitimatie nr. 135). M-am deplasat de urgenta la sediul Politiei Locale din Eforie Sud si am rugat agentul respectiv sa ma ierte, caci imi recunosc posibila greseala si in ultimii ani n-am primit nicio amenda in Romania, prin urmare, il rugam sa-mi acorde un avertisment.

Raspunsul politiei locale a fost transant: amenda! Cu o inversunare apriga din partea politistului Steflea Mihai, pe loc mi s-a facut procesul verbal si am achitat amenda, desi pe procesul verbal imi scrie ca m-am oprit neregulamentar pe strada Dezrobirii din Eforie Nord.

Ba mai mult, la momentul semnarii chitantei agentul constatator m-a lasat in asteptare minute bune in sediu, acesta disparand singur pur si simplu… Abia dupa ce colegii l-au sunat pe telefonul mobil acesta s-a intors pentru a semna documentul…

 Ulterior, uitandu-ma pe harta am observat ca nu exista nicio strada Dezrobirii in Eforie Nord, doar in Eforie Sud exista o strada cu acest nume, insa eu nu am fost niciodata pe acolo… Ceea ce inseamna ca am fost gresit sanctionat…

In cursul zilei am ramas mirat ca pe Bulevardul 23 August din Eforie Nord,  pe partea pe care oprirea este interzisa era plin de masini cu numere in special de Constanta. Chiar mai mult in seara zilei am vazut o masina a politiei locale care trecea pe strada fara ca sa vada nimic. Aceeasi situatie era si luni 21 iulie 2014. Masini parcate pe oprirea interzisa care nu erau sanctionate…

 Ce nu inteleg si va rog frumos sa-mi explicati: de ce numai unii primesc amenzi in localitatile pe care le administrati?

De ce masinile cu numere de Constanta nu aveau tichete de sanctiune? De ce politistii locali sunt atat de intransigenti cu noi cei din Ardeal?

Cum e posibil ca eu sa platesc amenda pentru strada Dezrobirii, cand eu am parcat pe bulevardul Tudor Vladimirescu? De ce acest abuz de putere din partea unui politist?

 Oare nu va bucura faptul ca venim la dumneavoastra si cheltuim milioane an de an… Nu mai aveti nevoie de turismul nostru?

Dupa aceasta intamplare nefericita ma gandesc sa nu mai revenim niciodata la Eforie…

Va rog frumos sa-mi spuneti de ce slujbasii domniilor voastre cantaresc cu doua masuri? De ce aceste abuzuri? Au ceva cu noi ardelenii?

 Va multumesc frumos si astept cu nerabdare raspunsul domniilor voastre!

 

Prof. Florin I. Bojor.


0 comentarii2352 vizualizări01 august 2014
rss 2.0
rss 2.0