Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
TAIAT BUCATI PENTRU ACCENT DIFERIT.

Ne-am obisnuit de vreo 20 si ceva de ani sa asistam la diferite altercatii de ordin sentimental,  scandal pur si simplu, sau cu atat mai mult de ordin politic. Daca acest din urma aspect ne-a inundat viata cotidiana, uneori chiar simtind nevoia sa vedem sau sa auzim o noutate in materie de scandal politic, altercatiile care au ca logistica arme albe si nu numai, sunt de-a dreptul imposibile de perceput de catre o minte sanatoasa.

          Daca la scandalurile politice, tintele favorite sunt mamele, palatele, averile sau sprijinul dezinteresat al asa numitilor baroni locali, la celalalt gen de scandal, urmarile sunt extrem de grave si cu urmari pe viata.

Imi vine in minte spre exemplu un scandal care s-a derulat in zona muntilor Hercinici, unde mobilul l-a constituit limbajul, dar mai ales accentul pe care victima il avea in discutia lui cu adversarul.

Bunaoara   in acest caz,  agresorul a fost  "scos din papuci" din cauza faptului ca viitoarea victima, care isi avea originea pe colinele Iasilor, avea un accent care nu se potrivea cu cel al agresorului. De aici, iar  pana la o partida de cutite nu a ramas decat un pas. "Iritatul" si-a scos instrumentul folosit cam de multisor ce-i drept la taierea slanei si l-a  introdus de mai multe ori in trupul "veneticului", asta asa,  ca sa invete  limba  romana.

          Victima, urmasul lui D. Cantemir a ramas cu ochii in soare si ranile sangerande, urmand ca dupa ce se va reface sa treaca la un curs intensiv  - sponsorizat de guvern -  pentru insusirea limbii romane.

Dupa toate cele scrise, mi-a mai ramas doar sa exclam printre proteze: "doamne mare ti-e gradina si multi au ramas afara, cautand intrarea" .

 

 

         Anda Orban.

1 comentariu2940 vizualizări14 august 2014




rss 2.0
rss 2.0