Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Scrisoare deschisa adresata domnului Augustin Zagrean, Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei.

Am citit cu mare mahnire decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, prin care se introduce idee solicitarii in scris de catre parinti a studierii religiei in scoli. Sunt dezamagit ca o astfel de decizie, care afecteaza in mod direct traditia si valorile poporului roman, a fost luata fara sa se tina cont de parerea noastra, a romanilor. Nu este prima data cand Curtea Constitutionala a Romaniei nu asculta parerea oamenilor: in anul 2012 a anulat vointa a peste 7,4 milioane de romani, iar acum, procedeaza la fel fata  de o institutie in care, peste 65% dintre oamenii din Romania au cea mai mare incredere, biserica!

In calitatea mea de reprezentant al mirenilor in Adunarea Eparhiala a Mitropoliei Clujului am simtit nevoia sa am o astfel de pozitie publica. Consider ca judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei, la fel ca noi, oamenii aflati in demnitati publice, ar trebui sa fie preocupati de lupta impotriva flagelurilor din scoli (consum de alcool, tutun sau droguri) si nu de eliminarea lui Dumnezeu din institutiile de invatamant.

               Repet, am ramas dezamagit cand am citit aceasta decizie, mai ales datorita caracterului imperativ si netransparent in care a fost luata. Mi-e frica sa nu ma trezesc intr-o dimineata si sa citesc cum Curtea Constitutionala a Romaniei, in frunte cu Augustin Zagrean, a decis peste noapte ca predarea limbii romane in scoli este facultativa!

 

 Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud,

Emil Radu MOLDOVAN.

0 comentarii2982 vizualizări14 noiembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0