Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Duminica 23 Februarie 2020 - 2846 vizitatori azi
Draga Primarie, de ce nu construim o noua trecere la nivel cu calea ferata pe strada Romana din Bistrita?

Scrisoare deschisa -In Atentia Primariei Municipiului Bistrita si a Consiliului Local Bistrita,De mai multe zile trecerea peste calea ferata de la piata Decebal este in reabilitare, iar traficul "peste linii" este directionat spre trecerea la nivel cu calea ferata de la intersectia dintre strazile Slavici si Eroilor.

Soferii care au fost nevoiti sa treaca pe acolo au avut ce astepta in ambuteiajele create.

E foarte bine ca se reabiliteaza trecerea din piata Decebal - strada Cuza Voda, dar totusi se nasc intrebarile: de ce Bistrita in partea centrala a orasului are numai doua treceri peste calea ferata? De ce nu putem deschide una noua la strada Romana?

Cele doua treceri la nivel cu calea ferata au fost facute in perioada comunista. Atunci, locuitorii Bistritei nu aveau atatea masini, piata Decebal nu era centrul comercial agricol al judetului, tronsonul de cale ferata era exemplar ingrijit, etc. Acum insa, trecerea la nivel cu calea ferata din Decebal este infernal de aglomerata (e nevoie de minute bune ca sa ajungi peste sau de peste linii), iar intrarea in piata Decebal e blocata uneori datorita traficului intens. Cealalta trecere de la intersectia Slavici cu Eroilor e brazdata de accidente cu morti si membre amputate.

In schimb, strada Romana din Bistrita este franta de calea ferata: o linie Bistrita - Bistrita Bargaului si de alte trei linii secundare.

Pe aici trec zilnic sute de persoane, desi nu este practic nicio trecere la nivel, ci o spartura intre cele doua portiuni din strada Romana. Astfel sute de bistriteni isi pun viata in pericol la o simpla deplasare in aceasta zona.

Traficul rutier de pe strada Eroilor pe strada Dimitrie Cantemir si invers, gaseste o cotitura de 90 de grade, desi cursul firesc ar fi ca strada sa continue inainte, cel putin pentru cei care doresc sa mearga in partea de jos a orasului, "zona Garii" si "zona Big". In momentele in care linia de tren Bistrita - zona Bargaului este strabatuta de vreun tren, aici se blocheaza circulatia pana la trecerea peste calea ferata din Decebal, saturand minute bune orice deplasare.

De asemenea, cei ce doresc sa ajunga in zona industriala din toata partea centrala a Bistritei sunt nevoiti sa treaca prin Piata Decebal. Astfel aceasta strada devine principala legatura dintre cele doua parti ale orasului si calea de acces la Piata Decebal, adica cel mai aglomerat punct din orasul Bistrita, unde se pierd alte minute bune si se acumuleaza nervii participantilor in trafic.

In concluzie, draga Primarie a Bistritei europene, de ce nu construim o noua trecere la nivel cu calea ferata pe strada Romana din Bistrita?

 

Prof. Florin I. Bojor.

 
0 comentarii2674 vizualizări15 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0