Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Marti 25 Februarie 2020 - 5216 vizitatori azi
O clipa de sinceritate. Calatorie in timp din 22 ianuarie 1945.

Timpul nu ne cruta. El iti deapana cursul pe firul vremii si in curgerea lui ramin faptele bune sau rele care ne definesc. Viata este un dar de la Dumneaeu si de aceea trebuie pretuita si traita cu folos.Trebuie sa traim frumos  si sa fim impacati cu toata lumea,pentru ca numai ziua de azi este o certitudine, cea de maine nu stim daca o mai apucam.

Succesul este un parfum foarte scump, pe care nu-ti poti permite sa-l ai decat cu mare efort.

Norocul e ca urcarea pe munte. Muntele e indiferent.Nu-l poti cuceri.Poti sa urci cu succes un varf si sa mori peste 3 zile pe un altul mai usor.Depinde de sansa.Dar mai cred ca "norocul este apanajul muncii".

" Tinteste luna, daca n-o atingi cel putin ramai printre stele" !

Va sfatuiesc sa aveti incredere in voi!

Sa aveti speranta si incredere in Dumnezeu!

"Plutiti in corabia vietii drept inainte si daca pamantul pe care-l cautati nu exista, Dumnezeu il va crea in adins pentru voi".

 

 

.

 

  Calatorie in timp din 22 ianuarie 1945

 

"Stau si ma uit , imagini vechi trecand,

Ca intr-un film de mult , de mult vazut,

Ma recunosc , cati ani oare-au trecut,

Nici nu sti cum , nici nu sti cand.

 

Ca dintr-un vis trezit incep s-adun,

Ca pe margele ,an de an ,zicand:

Trecut-au ei ,s-au dus,dar nu-i nimic,

Ca stiu si cand si bine stiu  si cum".

 

          Nu conteaza ca ai implinit un numar de ani, conteaza sa stii ce-ai facut cu ei .Eu ma consider un om implinit  si norocos in acelas timp,dar norocul trebuie sa te gaseasca pregatit.

Provin dintr-o familie vrednica. Familia din care provin ocupa un loc special in sufletul meu . Tata, Mihaila Sbarciu, un om puternic,curajos si strabatator , care acum ne priveste dintre ingeri, ne-a lasat un nume  iar noi cei sase frati , ne straduim sa-l ducem mai departe , prin harnicie si perseverenta. Mama, ca un inger pazitor , vegheaza asupra noastra , pentru buna intelegere si credinta. Iar de sarbatori ne aduna acasa ca-ntr-un buchet sa ne bucuram impreuna.

Eu sunt dascal  si daca m-as mai naste o data  tot dascalita m-as face, atat de mult mi-am iubit meseria. La mine vocatia s-a intalnit cu pasiunea. De multe ori mi-am confundat  viata cu meserie. Pentru mine scoala a fost "imparatia mea pe-acest pamant." Iar copii niste ingerasi care nu m-au lasat sa imbatranesc.

Deaceea i-am iubit pe toti copiii cu care am lucrat ca pe proprii mei copii.

          Am doi copii licentiati , cuminti , Calin si Gina si o nepotica  exceptionala , Maria.

Am o nora foarte cumsecade , Alina . De toti sunt mandra. Pentru acestea toate ii multumesc bunului Dumnezeu.

          Ca dascal ii sfatuiesc pe parinti  sa descopere aptitudinea copilului si sa mizeze pe aceasta, cladindu-i personalitatea . Dragi parinti sa va incurajati mereu copii. Asa ii faceti sa aiba incredere in ei si sa fie optimisti. Si sa nu uitati ca prima scoala este familia. Zestrea sufleteasca pe care o primeste copilul in familie o duce mai departe cu el toata viata.

          Pe copii ii sfatuiesc sa-si respecte parintii sa-si respecte mama ,care le-a dat viata, sa-si pretuiasca parintii sa-i ajute, sa respecte dascalii  si sa stie ca-n viata trebuie sa munceasca. Orice talent cu care l-a-nzestrat Dumnezeu se cultiva prin truda , prin munca. Deasemenea , pe copii ii sfatuiesc sa-i respecte pe batrani ca si ei vor ajunge asa , deoarece timpul nu iarta pe nimeni  si  sa se roage la Dumnerzeu, ca el ne spune  exact ceea ce trebuie sa facem.

          In tinerete ne straduim sa ne facem un nume. La varsta intelepciunii trebuie sa folosim acest nume si pentru fapte caritabile.Asa am decis ca din 2007 sa activez in cadrul Asociatiei Romano-Daneze , Club Young’s Men Bistrita, ca membru fondator. Prin aceasta asociatie ajutam copiii si oamenii sarmani , copiii cu probleme de sanatate sau sponsorizam cu premii , copii performeri ,exemplu:

Concursul   international de educatie plastica " O data ca niciodata " organizat de Colegiul National "Liviu Rebreanu" sau Proiectul National " Unitate prin  diversitate" organizat de Colegiul National "Andrei Muresanu".

Intre 2009 -2011 am fost presedinta Clubului Young’s Men Bistrita plecand in schimb de experienta , in Danemarca.

          Sunt pensionata de 15 ani dar imi place sa duc o viata activa. Lucrez de 14 ani in Asigurari de Viata la ING, incercand sa le fac bine oamenilor  avand rezultate bune. Imi place competitia cu mine insami, imi plac provocarile.

          Businesul este ca si viata, trebuie sa gasesti mereu puterea sa mergi mai departe. Pentru ca nu conteaza de cate ori cazi ci de cate ori reusesti sa te ridici. Perseverenta si rabdarea fac diferenta.

Cea mai mare satisfactie ti-o dau rezultatele. Daca iti place ceea ce faci vei avea succes in viata. "Succesul nu este cheia fericirii ci fericirea este cheia succesului". Esti multumit, esti fericit. Nu esti multumit , nu esti fericit niciodata. Eu sunt un om multumit.

          Ma scol cu rugaciune , ma culc cu rugaciune. Am incredere in Dumnezeu si in mine. Cand ies din casa privesc spre cer, rugand pe Bunul Dumnezeu sa-mi dea sanatate si sa-mi lumineze calea in ziua respectiva. Incerc sa fac mereu , in fiecare zi un strop de bine, fara sa astept rasplata. Asa n-am timp sa-mbatranesc, n-am timp de nimicuri , incerc sa ma depart de reziduri 

Si nu privesc niciodata inapoi cu manie. Aduc slava lui Dumnezeu prin cantarea bisericeasca, la Biserica "Sfantul Dumitru "din Bistrita.

Nu judec si nu invidiez pe nimeni si de aceea sunt un om fericit. De la mama am invatat sa fiu otimista si sa-mi port crucea cu demnitate si cu placere ,pana la capat. Speranta ,credinta si iubirea m-au ajutat in toti acesti ani sa gasesc mereu puterea si punctul din care sa ma ridic si sa merg mai departe,ori de cate ori am fost in momente de cumpana.

          Multi ma intreaba cum reusesc...

e foarte simplu, gandire pozitiva , munca multa, seriozitate. Ma opresc cat sa-mi trag sufletul si merg mai departe.

"Motivatia te pune in miscare , insa disciplina te aduce unde vrei "

                                                John Maxwell

          Imi place lucrul bine facut si dus pana la capat. Imi plac florile, iubesc muzica, copiii si oamenii puternici , intr-un cuvant iubesc viata .Si mai am multe de facut, asa incat n-am timp sa-mbatranesc . Imi place vremea frumoasa si cerul instelat .

Vremea mohorata ma indispune cum ma indispune si meschinaria , ignoranta, ma indispun laudarosii fara acoperire si lipsa de interes pentru ceea ce se intampla in jur , ale unora.

"Sa razi chiar daca sufletul iti plange,

Sa poti pastra ce altii vor s-alunge,

Sa poti sa stii cand altii te insala

Sa te ridici , cand altii te doboara,

Cald sa-ti fie chiar daca ninge afara,

Aceasta-i arta de -a Invinge"

          Am considerat ca viata este un dar de la Dumnezeu si am pretuit-o asa cum se cuvine.

          Am pretuit oamenii puternici , dar simplii si am invatat de la viata ca cei puternici nu se opresc niciodata.

"Copacii mor in picioare"

          Doamne Tie-ti multumesc pentru oamenii pe care pronia ceresca mi i-a adus in cale:

Parintii mei  comori de intelepciune , familia mea, copii  Calin , Gina si nepoata mea Maria care mi-au dat ratiunea de-a trai , rudeniile mele , mentorii  si colaboratorii mei si toti cei care mi-au oferit sansa sa traiesc frumos si adevarat.

Multumesc Tie Doamne pentru darurile care s-au revarsat  asupra persoanei mele.

Mariana Prigon Sbarciu

22 ianuarie 2015

 

Acum ,cand toamna-mi  numara

Zilele,cu ploile ce vor veni

………………………………………………………..

Visez la noptile-nstelate,

Visez …ca inca sunt copil

Mai ramai primavara

Cu ai tai ochi fermecati

Mai ramai

Fiindca iarna imi bate la usa!

Mai ramai primavara

Sa-mi alungi buruiana

Batranetii ghidusa.

 .

 

Mariana Prigon Sbarciu .

 

0 comentarii3878 vizualizări22 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0