Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Duminica 23 Februarie 2020 - 3122 vizitatori azi
De ce la Bistrita nu avem bloc operator de cardiologie?

Dragi alesi locali - municipali si judeteni - am analizat bugetele pe care le votati si vad ca va ganditi la dezvoltarea orasului si a judetului: partii de schi, festivaluri, fantani arteziene, herghelii, centuri, studii de fezabilitate, schimbari de borduri, plantari de panselute, etc. Totusi nu inteleg, cum se poate, ca in anul in care avem un buget foarte mare, la sanatatea noastra nu va ganditi? Stim cu totii ca sunt multe de facut, insa poate sa aiba altceva mai mare intaietate decat viata noastra?

Ca sa fiu mai precis, daca ai atac de cord, infarct la Bistrita, solutia este moartea. Desi medicii de la Spitalul Judetean isi pun sufletul lor pe tava, nu au ce face atata vreme cat nu exista aparatura, personalul si fondurile pentru interventiile chirurgicale cardiovasculare de maxima necesitate!

In fiecare zi, in Romania mor 40 de oameni prin infarct miocardic, iar 2 din 3 adulti prezinta diferite afectiuni cardiovasculare. Previziunile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca boala coronariana va ramane tot principala cauza de deces pentru urmatorii 20 de ani, reprezentand 12,2 % din mortalitatea generala. In studiile de specialitate, Romania este clasificata pe ultimele locuri din Europa in lupta impotriva stopului cardiac.

Si atunci va intreb, dragi alesi locali, de ce nu va ganditi si la viata noastra? Cine se mai bucura de toate proiectele frumoase ale domniilor voastre daca noi suntem morti? Sau cine va va mai alege daca noi ne mutam in cimitir?

Mai exista timp ca sa va ganditi si la inimile noastre inainte sa dati banii pe placerile si bucuriile voastre!

 

Prof. Florin I. Bojor.

1 comentariu2464 vizualizări13 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0