Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Miercuri 20 Ianuarie 2021 - 6036 vizitatori azi
Stop "indiciilor temeinice" si a pensiilor suplimentare ale parlamentarilor!

In atentia parlamentarilor judetului Bistrita-Nasaud: doamna Adriana Doina Pana, domnul Vasile Daniel Suciu, domnul Dorin Mircea Dobra, domnul Daniel Cristian Florian, domnul Ioan Denes, domnul Nechita Stelian Dolha si domnul Ioan Oltean, - Scrisoare deschisa - Stimati parlamentari bistriteni, Dupa cum realizati suntem intr-un moment extrem de dificil in privinta credibilitatii si increderii in Parlamentul Romaniei - maximul for de conducere al tarii.

Subsemnatul Florin I. Bojor, simplu cetatean, ma adresez domniilor voastre cu rugamintea de a respinge viitoarele proiecte ale schimbarii terminologiei "suspiciuni rezonabile" din Codul Penal  cu "indicii temeinice" si a legii pensiilor suplimentare pentru parlamentarii romani.

Va scriu cu incredere, sperand ca sunteti constienti ca viitorul democratiei este in mainile voastre, caci parlamentul este expresia vie a democratiei. Odata distrusa increderea in aceasta institutie, insasi fiinta democratiei este in pericol, caci oamenii vor fi inclinati sa creada in eficienta sistemelor totalitare. Istoria confirma acest lucru: atunci cand democratiile au fost slabe au inflorit miscarile extremiste.

Stimati parlamentari, in conceptia generalizata a romanilor ca parlamentul tarii este un dormitor, o pestera de infractori si un atelier de legi proaste a afecta arestul preventiv al infractorilor si a va acorda pensii speciale ar fi picatura care umple paharul. Daca aceste proiecte vor merge inainte, sa va asteptati la proteste ale societatii civile si mai grav la o ura generalizata impotriva domniilor voastre.

Prin urmare, in mainile voastre nu se afla votarea unor sporuri suplimentare sau schimbarea unor cuvinte, ci insasi viitorul Parlamentului Romaniei si al democratiei!

 

Prof. Florin I. Bojor.

0 comentarii2877 vizualizări13 mai 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0