Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Duminica 12 Iulie 2020 - 10426 vizitatori azi
De ce Craiova va avea parcul de distractii Dracula si nu judetul nostru?

Scrisoare deschisa catre Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud - Stimate domnule presedinte si stimati consilieri judeteni din toate partidele politice. Nevoia unei atractii turistice internationale a judetului Bistrita-Nasaud!

Subsemnatul Bojor Florin Ioan, absolvent al masteratului in turism oferit de Universitatea Babes-Bolyai extensia Bistrita, ma adresez domniilor voastre cu simpla intrebare: De ce Craiova va avea parcul de distractii Dracula si nu judetul nostru?

Toata lumea interesata de turism stie ca judetul nostru este prezent in celebrul roman Dracula al lui Bram Stoker, 1897. Mai precis, jurnalul personajului principal Jonathan Harker debuteaza cu descrierea calatoriei acestuia la Bistrita si drumul pana la castelul contelui Dracula din Pasul Bargaului - Pasul Tihuta.

Insa se pare ca alte zone si localitati precum Sighisoara si zona Bran scot roadele financiare ale acestui mit, in timp ce conducatorii judetului nostru din toate partidele politice fac intalniri si schiteaza teorii si planuri doar pe hartie.

Inclusiv fostii conducatori ai Partidului Comunist Roman au aratat deschidere fata de acest brand de importanta mondiala si au construit un hotel in Pasul Tihuta. Noi in ultimii 25 de ani am tot povestit si povestit, am pus o statuie a scriitorului Bram Stoker si o placuta pe un perete din Bistrita.

La inceputul anilor 2000 s-a dorit deschiderea unui parc de distractii la Sighisoara, insa initiativa s-a dovedit o inselaciune tipic romaneasca. Dar ideea nu a murit si Autoritatea Nationala pentru Turism doreste sa construiasca din fonduri europene un parc tematic intre Sighisoara si Brasov.

Mai nou aflam ca municipiul Craiova va avea primul parc de distractii Dracula din fonduri europene accesate impreuna cu municipiul Plevna din Bulgaria. In ultimii doi ani de zile primaria Craiova a curatat o zona poluata din suburbia orasului si de curand au terminat studiul de fezabilitate, urmand numai sa acceseze banii europeni. Toate acestea in contextul in care Craiova lupta pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021.

Stimate domnule presedinte si stimati consilieri judeteni de la toate partidele politice: sa inteleg ca noi bistritenii pierdem si aceasta oportunitate a parcului de distractii Dracula? Daca Bram Stoker ne-a facut cadou una dintre cele mai cunoscute legende ale umanitatii noi nu putem face nimic ca sa aducem turisti la Bistrita? De ce Sighisoara, Brasovul, Branul si Craiova ne-o iau in fata in exploatarea mitului Dracula? Oare va finanta Uniunea Europeana atatea parcuri de distractii Dracula? De ce noi bistritenii trebuie sa fim ultimii?

 

Prof. Florin I. Bojor.

0 comentarii2562 vizualizări29 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0