Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Duminica 05 Iulie 2020 - 12484 vizitatori azi
ISTORIA PARCARILOR INCHIRIATE DIN BISTRITA.

M-am tot gandit cum sa procedez, dar pana la urma mi-am luat inima in dinti si am asternut pe coala urmatoarele: Suntem 120 de familii, adica un sat mutat la bloc ca pe vremea lui nea Nicu, cu catei, cu purcei, cu masini cu tot!  Intre timp ne-am adaptat  situatiei si am renuntat la vietuitoarele  pe care astazi  le luam  direct de la supermarket-uri. Ne folosim in schimb de masinile proprietate pentru a ne asigura transportul  la domiciliu personal a vietuitoarelor trebuincioase in cratita. Problema care ne framanta tine de posibilitatea parcarii autoturismelor noastre la domiciliu.

Solutia a venit de la Primaria Bistrita, care in urma cu cativa ani a instiintat asociatiile de proprietari ca si zona  "Lama", respectiv Florilor 1, urmeaza sa intre in programul de atribuire a unor parcari contra cost. O dorinta de veacuri ale celor 120 de familii din blocul Lama urma sa se materializeze. Cei interesati am depus actele necesare la compartimentul specializat al primariei si am asteptat. Dupa doi ani de asteptare a venit o firma si a tras o fata noua spatiului dintre blocul Lama si scoala generala nr. 4 unde  ne parcam  masinile. Ulterior  s-au marcat 78 de locuri de parcare numerotate ca atare. Bucurie mare atunci, dar a venit  iarna si spatiile sunt la fel de nedistribuite. 

       Am aflat din diferite zone de influenta ca NU SE VREA materializarea operatiunii incepute, motivatiile fiind pe cat de multe, pe atat de puerile. Ca sunt prea multe cereri, ca se incurca aprovizionarea magazinelor, etc, etc.

Eu am facut o documentare si am constatat ca sunt aproximativ 100 de masini proprietate, din care 16  sunt dubluri la sapte familii.

      Pe ansamblul blocului LAMA cu 78 locuri de parcare marcate, situatia autoturismelor se prezinta astfel:  Sc."A"= 39 ;  Sc."B"=28;  Sc."C"=36 ;

Am tot asteptat momentul licitatiei, dar degeaba. Pe cine ingrozeste aceasta operatiune, ori cine are interese ca la blocul Lama haosul determinat de activitatile extra scolare sa continue? M-am gandit aici la acei parinti dotati cu masini care isi aduc odraslele la dansuri moderne in spatiul amenajat in fostul punct termic si care dubleaza parcarile utilizate de locatari, ba mai mult, blocheaza intrarile in casa scarilor, astfel ca la un eveniment de tip "COLECTIV" necazurile ar fi incalculabile.

      Exista pe strada Colibitei posibilitatea amenajarii de sute de locuri de parcare dar gospodarilor urbei nu le  convine un nou santier ?

O intelegere tacita intre posesorii de autoturisme din blocul nostru a facut sa convietuim politicos, dar gestul locatarilor din blocurile vecine de a-si parca masinile la Lama, duce la nemultumirea acestui satuc  cu 120 de locuitori. Repartizarea celor 78 de locuri deja marcate i-ar determina pe vecinii nostri de bloc sa parcheze in zona blocurilor lor si nu la Lama.

Ca platitor de taxe, mi-am permis sa imi expun punctul de vedere, fara sa am pretentia unor beneficii ca urmare a documentatiei mele desfasurata din timpul meu liber.

 

  M.Remus,

 Sc."B" , Ap. 61

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2583 vizualizări08 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0